Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar bitti; EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir, kimleri kapsıyor?

EYT'de son durum emeklilik hayali kuran vatandaşlar tarafından araştırılıyor. EYT kimleri kapsıyor, staj sigortası dahil edilecek mi? soruları gündemdeki yerini korurken yetkili isimlerden de açıklamalar peş peşe geliyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz gün EYT düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada düzenlemenin bütün sorunları aşmaya dönük ve kapsamlı olacağını ifade etti. Peki, EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir? Merak edilen tüm detayları haberimizde derledik...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar bitti; EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir, kimleri kapsıyor? - Sayfa 1

EYT nedir, ne zaman çıkacak, şartları nelerdir? sorularının yanıtları internette aranıyor. Çalışma ve ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT konusunda son aşamaya gelindiğini ve yıl sonunda meclise sunulacağı müjdesini vermişti. Böylelikle prim gününü doldurup yaş şartına takılan milyonlarca vatandaşa emeklilik yolu açılmış oldu. Peki EYT kimleri kapsıyor? İşte EYT son dakika gelişmeleri...

110
Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar bitti; EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir, kimleri kapsıyor? - Sayfa 2

 Geçtiğimiz gün EYT düzenlemesi ile ilgili açıklama yapan Bakan Bilgin'in "Özellikle geleceği ile ilgili endişeleri giderecek şeffaf bir düzenleme olacak" sözleri merakı iyice artırdı.

210
Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar bitti; EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir, kimleri kapsıyor? - Sayfa 3

BAKAN BİLGİN'DEN EYT AÇIKLAMASI 
Bakan Bilgin son olarak yaptığı açıklamada, "Emeklilikte Yaşı Bekleyenler (EYT) ile ilgili çalışmalarımız var. Kapsamlı, bütün sorunları aşmaya yönelik olduğunu söyleyeyim. Onda da sona yaklaştık tahmin ediyorum aralık ayının başında açıklayacağız. Özellikle geleceği ile ilgili endişeleri giderecek şeffaf bir düzenleme olacak. Ücretlerin enflasyon karşısında da uğradığı kaybı ortadan kaldıracak bir asgari ücret ve toplu pazarlık sistemiyle Türkiye'nin demokrasisine de katkı yapacak bir çözüm yaklaşımını bu sene gerçekleştirirsek görevimizi yapmış sayılacağız. Özel sektörü de kapsayan EYT ile ilgili düzenleme ve ücretlerimizde toplu sözleşmelerle ve asgari ücretle rahatlatacak bir proje yapacağız" dedi.

310
Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar bitti; EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir, kimleri kapsıyor? - Sayfa 4

EYT NEDİR, KİMLERİ KAPSAYACAK?

8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) gündeme getirildi. 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Böylelikle, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması gerekli hale gelmiş oldu.

410