Emekli zammında netleşen oran belli oldu, hesaplar değişti! Refah payı detayı belli oldu

Emekli zammı ile ilgili ayrıntılar belli oldu. Refah payı detayı ortaya çıktı. Milyonlarca SSK ve memur emeklisi ile Bağ-Kur üzerinden emekli olanlar bekliyordu. Emekliye verilecek zam için sayılı günler kaldı. İlk 4 aylık enflasyona göre; SSK ve Bağkur emeklisi yüzde 18.72 zammı garantilemiş, memur emeklisi için de yaklaşık yüzde 4’lük bir fark oluşmuştu. Mayıs ve haziran enflasyonuyla rakam netleşecek.

Emekli zammında netleşen oran belli oldu, hesaplar değişti! Refah payı detayı belli oldu - Sayfa 1

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranları gündemin en üst sıralarında yer almaya devam ediyor. Özellikle 10 bin liralık taban emekli maaşının artmasına yönelik beklentiler sıkça dile getiriliyor. Burada bir artış olacak mı? Olacaksa ne kadar olacak? Bu konuda henüz net rakam telaffuz edilmiyor ve temmuzda açıklanacak ilk 6 aylık enflasyon verileri bekleniyor. AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da ek zamma ilişkin temmuz ayını işaret etti.
 

111
Emekli zammında netleşen oran belli oldu, hesaplar değişti! Refah payı detayı belli oldu - Sayfa 2

OCAKTA YÜZDE 50’YE YAKLAŞMIŞTI 
Enflasyonla ilgili verilerin oldukça güzel geldiğini vurgulayan Vedat Işıkhan, “Temmuz ayında emekliye ekstra bir refah payı olabilir mi?” sorusuna ise “Şu an her şey için çok erken, temmuzu bekleyelim” yanıtını verdi. İlk 4 aylık enflasyon verisi ve yılsonu enflasyon beklentisi temmuz zammına ışık tutuyor.

211
Emekli zammında netleşen oran belli oldu, hesaplar değişti! Refah payı detayı belli oldu - Sayfa 3

Hemen son açıklanan veriye geçmeden ocak ayına gitmekte fayda var. Çünkü ocak ayında memur emeklisi ile SSK ve Bağkur emeklisinin maaş zammı arasındaki 12 puanlık zam farkı yasayla kapatılmış, yani SSK ve Bağkur emeklisine ek zam verilmişti. Böylece tüm emeklilere yüzde 49.25 zam yapılmıştı.
 

311
Emekli zammında netleşen oran belli oldu, hesaplar değişti! Refah payı detayı belli oldu - Sayfa 4

MAYISTA ZİRVE YAPIP DÜŞECEK 
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) nisan ayı başında açıkladığı enflasyona göre; ilk 4 aylık enflasyon yüzde 18.72 oldu. Bir başka ifadeyle SSK ve Bağkur emeklileri şimdiden yüzde 18.72 oranında zammı garantiledi. Enflasyonun mayıs ayında zirve yapması ve haziran itibarıyla hızla düşmesi bekleniyor.

411