Emekli olacaklar dikkat: Haziranda mı yoksa temmuzda mı emekli olunmalı?

Emekli olacak kişiler, 'haziran ayında mı yoksa temmuz ayında mı emekli olmak daha avantajlı olacak?' sorusu ile karşı karşıya. Hürriyet yazarı Doğan, "Emeklilik dilekçesini haziran ayında vermekle, temmuz ayında vermek ya da temmuz ayından sonra vermek arasında emekli maaşı açısından hiçbir fark olmayacaktır" dedi.

Emekli olacaklar dikkat: Haziranda mı yoksa temmuzda mı emekli olunmalı? - Sayfa 1

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan doğan, emekli olmak için haziran ayının mı yoksa temmuz ayının mı daha avantajlı olacağı konusunu masaya yatırdı.
Doğan 'fark yok' dedi ve gerekçesini şöyle açıkladı:

Emekli olacaklar dikkat: Haziranda mı yoksa temmuzda mı emekli olunmalı? - Sayfa 2

Hiçbir fark olmaz. Yani, emeklilik dilekçesini haziran ayında vermekle, temmuz ayında vermek ya da temmuz ayından sonra vermek arasında emekli maaşı açısından hiçbir fark olmayacaktır. 

Emekli olacaklar dikkat: Haziranda mı yoksa temmuzda mı emekli olunmalı? - Sayfa 3

Diyelim ki, haziran ayında emekli oldunuz, 2024’ün Ocak ayındaki emekli zamları maaş hesabınıza yansıtılacak ve temmuz ayında yapılacak zam artışları da temmuz ayında alacağınız maaşa eklenecek. 

Emekli olacaklar dikkat: Haziranda mı yoksa temmuzda mı emekli olunmalı? - Sayfa 4

Temmuz ayında emekli oldunuz, temmuz ayındaki emekli zamları maaşınıza eklenecek. Temmuz ayından sonra, mesela ağustos ya da eylül ayında emekli oldunuz, yine temmuz zamları emekli maaşınıza yansıtılacak.