Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Tablo değişti, işte yeni hesaplama...

Emekli kök maaş zammı, memur maaş zammı ve en düşük emekli maaş zammı olmak üzere Temmuz döneminde 3 düzenleme yapılacak. Merkez Bankası ekonomistlerle gerçekleştirdiği son anketin sonuçlarını yayımladı. 6 aylık enflasyon beklentisi netleşti. Emekliye zam oranı ve memur enflasyon farkı ne kadar olacak? SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? İşte tek tabloda tüm hesaplar...

Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Tablo değişti, işte yeni hesaplama... - Sayfa 1

Ocak döneminde SSK, Bağ-Kur emekli zammı ile memur ve memur emeklisi zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlendi. En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye çıkarken, en düşük memur maaşı da 32 bin 860 TL oldu. Temmuz döneminde emekli ve memur zammı ile tüm maaşlar yeniden artacak.
 

115
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Tablo değişti, işte yeni hesaplama... - Sayfa 2

6 AYLIK ENFLASYON ORANI TEMMUZ ZAMMINI BELİRLEYECEK 
Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon oranı belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Temmuz Çarşamba günü Haziran ayı enflasyon oranını duyuracak. 6 aylık enflasyon rakamları sonrası emekli kök maaş zammı ve memur zam oranı kesinleşecek.

215
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Tablo değişti, işte yeni hesaplama... - Sayfa 3

TEMMUZ AYINDA 3 DÜZENLEME YAPILACAK 
Ocak 2024'ün ikinci yarısı için milyonların gelirini artıracak 3 düzenleme birden yapılacak:

315
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Tablo değişti, işte yeni hesaplama... - Sayfa 4

MEKLİ VE MEMUR ZAMMI NASIL HESAPLANIYOR? 
SSK, Bağ-Kur emekli zammı her yıl 2 kez Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere belirleniyor. 6 aylık enflasyon rakamları doğrudan SSK, Bağ-Kur emekli zammı olurken, son dönemde bu rakamlara ilaveten refah payı verilmesi dikkat çekiyor.

415