Elektrik faturası nasıl düşürülür?

Elektrik faturasını düşürmek elinizde. Bir hanedeki elektrik kullanımının yüzde 50’sini beyaz eşya harcıyor. Buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi ile fırından oluşan 4 ana beyaz eşyada ve radyatörlerinizde yapacağınız küçük düzenlemelerle elektrik faturanızı yarı yarıya azaltabilirsiniz. Kabarık gelen faturalarınızı nasıl düşüreceğinizi Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı Sılkım açıkladı.

Elektrik faturası nasıl düşürülür? - Sayfa 1

Türkiye koronavirüs salgını nedeniyle eve kapandı. Çalışanların büyük bir çoğunluğu işlerini evlerinden yapmaya başladı. Hal böyle olunca elektrik faturaları da katlandı. 

123
Elektrik faturası nasıl düşürülür? - Sayfa 2

Televizyon izlerken, telefonu şarj ederken, çamaşır makinesi çalıştırırken, bilgisayar ve daha bir çok alet için elektriğe ihtiyaç var. Evde yapılan bazı tasarruflarla kabarık gelen faturalarınızı indirerek bütçenize katkıda bulunabilirsiniz

223
Elektrik faturası nasıl düşürülür? - Sayfa 3

Enerji verimliliğinin, konutlardan sanayiye, ulaştırmadan tarıma kadar pek çok alanı kapsadığının altını çizen Sılkım, ev ve iş yerlerinde yüksek faturalardan kurtulabilmek için dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı:

323
Elektrik faturası nasıl düşürülür? - Sayfa 4

Yüksek enerji verimliliğine sahip cihazların kullanılması ve cihazların mümkün olduğunca ihtiyaç amaçlı kullanılması enerji tüketimini azaltır.

423