Yozgat'tan Avrupa'ya Çorap İhracatı

YOZGAT'ta ürettiği çorapları Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihraç eden Eren Çorap, Sosyal Sorumluluk Standartları'na uygunluğu gösteren "SA8000 Belgesi" aldı. Yıllık çorap üretim kapasitesini 18 milyon çifte çıkartıp, üretiminin yüzde 95'ini AB ülkelerine ihraç eden Eren Çorap Fabrikası'nın cirosu da 16 milyon liraya yükseldi.Eren Tekstil Genel Müdürü Adem Cengiz, Türk iş kanunun bütün...

F5HABER F5HABER
Yozgat'tan Avrupa'ya Çorap İhracatı

YOZGAT'ta ürettiği çorapları Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihraç eden Eren Çorap, Sosyal Sorumluluk Standartları'na uygunluğu gösteren "SA8000 Belgesi" aldı.

Yıllık çorap üretim kapasitesini 18 milyon çifte çıkartıp, üretiminin yüzde 95'ini AB ülkelerine ihraç eden Eren Çorap Fabrikası'nın cirosu da 16 milyon liraya yükseldi.

Eren Tekstil Genel Müdürü Adem Cengiz, Türk iş kanunun bütün maddelerine uyulup uyulmadığı, iş sağlığı ve güvenliğinin tüm konularını kapsayan bir denetim geçirdiklerini, bunun sonucunda ise dünyadaki en prestijli sosyal sorumluluk belgesi olarak kabul edilen 'SA8000 Belgesi' sahibi olduklarını söyledi.

Çalışanların temel haklarını garanti altına almayı amaçlayan, işverenin çalışanlarına karşı sosyal sorumluluklarını artıran uluslararası sosyal sorumluluk örgütü tarafından verilen belgenin önemine değinen Cengiz, "Yozgat Eren Tekstil olarak SA8000 Belgesi'ne başvurma amacımız; öncelikle çalışanlarımızın sosyal şartlarını iyileştirebilmek, Türkiye'de çorap sektöründe bu belgeye sahip olarak bir ilki gerçekleştirmek, yapmış olduğumuz ve ilerde yapacağımız sosyal sorumluluk şartlarını iyileştirebilmektir" dedi.

KAPASİTE ARTIRILDI

Adem Cengiz, SA000 Belgesi ile birlikte ORAN Kalkınma ajansının katkılarıyla hazırladıkları bir milyon 250 bin lira maliyetli 'Yozgat Eren Çorap ile kalkınıyor' adlı projeyi de başarıyla tamamlayıp, 17 adet son teknolojiye sahip çorap örme makineleri ile makine sayısını 203'e çıkardıklarını anlattı.

Cengiz, böylece günlük 60 bin çift, aylık bir milyon 500 bin çift olmak üzere yıllık üretim kapasitesini 18 milyon çifte çıkarırken, istihdam edilen personel sayısının da 120 kişiden 185'e yükseltildiğini belirtti ve ekledi:

"Bulunduğumuz dönem itibariyle işsizlik oranının yüksek olduğu Yozgat'ta kapasite ve istihdam artırımı ile bir nebze olsun bu oranı değiştirmeyi amaçlamaktayız. Gelecek yıllar içerisinde kapasite artışımızı devam ettirerek ilk etapta Türkiye, sonrasında ise dünya çapında bir firma olmayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultsunda çalışanlarımızın daha fazla gayret gösterip, hedeflerimize ulaşmayı planlıyoruz."

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan tesislerde dünyaca ünlü markaların çoraplarını ürettiklerini kaydeden Cengiz, üretimin yaklaşık yüzde 95'lik dilimini AB ülkelerine, geriye kalan kısmını ise iç piyasaya verdiklerini söyledi.

ÇALIŞANA SOSYAL TESİS

(DHA - Harun GÖKÇEOĞLU)
SONRAKİ HABER