Sanal POS başvurusu nasıl yapılır?

Gelişen teknolojinin yeni nesil tahsilat alternatiflerine de büyük katkısı sanal POS hizmeti oldu. Bu hizmetle birlikte firmaların ödeme alma pratikliği sunması, potansiyel alıcıların da dikkatini çekti. 

F5HABER F5HABER
Sanal POS başvurusu nasıl yapılır?

Online alışveriş siteleri, dijital uygulamalar ya da sanal pazaryerinden alışveriş yapmak isteyenler açısından ödeme yöntemleri büyük öneme sahiptir. EFT veya havale gibi aktarmalı ödemelerin getirdiği zaman ve kullanım dezavantajları, alıcıları da sanal POS hizmeti kullanan firmalara yöneltmiştir. Dolayısıyla firmalar açısından online satışta sanal POS hizmeti vazgeçilmez bir hal almıştır. Bu bağlamda sanal POS başvurusuna ilişkin sorular da artarak devam eder. 

Yazımızı inceleyerek sanal POS almak isteyen şirketlerin hangi yolu izlemesi gerektiği, başvuru detayları ve nitelikler hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Sanal POS Nedir? 

Sanal POS hizmeti, şirketlerin online satışları için tahsilat yapmasını sağlayan özel yazılımlardır. Bu yazılım sayesinde firmaların dijital kanallarda satışa sunduğu ürünlerin ödemesi anında gerçekleşir. Bu sayede diğer ödeme tekniklerinin getirdiği aksaklıklar olmadan, dijital güvenli ödeme avantajı elde edilir. 

Potansiyel alıcılar satın alma sürecinde sanal POS kullanan sitelere daha fazla rağbet gösterir. Güvenli ödeme sistemi sunan firmaların satış oranları da bu avantaj sayesinde artar. Firmaların bu sistemi edinmesi için onaylı finans şirketlerine başvuru yapması gerekir. Bu başvuru süreci ve detaylarına ilişkin tüm merak ettiklerinizi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Sanal POS Başvurusu Nasıl Yapılır? 

“Sanal POS başvurusu nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arayanlar için ilk şart vergi mükellefiyetiyle ilgilidir. Çünkü şirket sahibi olmayanlara, sanal POS hizmeti verilmez. Bu bağlamda vergi mükellefi olan ticaret mensupları, online satış kanalları için sanal POS hizmetine başvuruda bulunabilir. Bu başvuru için de her hizmet sağlayıcının kendi bünyesinde özel şartları yer alabilir. Özel şartlar haricinde, sanal POS hizmetine başvurmanız için gereken süreç detayları ve bazı belgeler bulunur.

Sanal POS Başvurusu İçin Gerekenler 

Firmalarının online satış kanalları için sanal POS ile ödeme almak isteyenlerin başvuru sırasında ihtiyaç duyacağı bilgi başlıkları şu şekilde sıralanabilir: 

  • Hizmet sağlayıcının şart koştuğu bilgi beyanları ve belgeler güncel olmak zorundadır. 
  • E-ticaret sitesinin sanal POS yazılımına uygun olması gerekir. 
  • Sitede yer alacak olan ücret aktarım adımları doğru çalışmalıdır. 
  • Firmanın satış sitesine ait güncel SSL sertifikası başvuruda sunulmalıdır. 
  • Ödeme güvenliği için gereken kullanıcı ve satıcı sözleşmeleri edinilmelidir. 
  • Başvuru belgeleri eksiksiz tamamlanmalı, doğru ve güncel olmalıdır. 
  • Hizmet sağlayıcıya ait bilgilendirmeler firma sitesinde yer almalıdır. 
  • Gizlilik taahhüdü için gereken metinler firma sayfasında net şekilde belirtilmelidir. 
  • Başvuru evraklarının hizmet sağlayıcı tarafından belirtilen şekilde hazırlanması gerekir. 

Sanal POS hizmet sağlayıcılarının, hizmet başlıkları ve içeriklerine göre özel şartları olabilir. Genel başvuru niteliklerini taşıyan firmaların, hizmet sağlayıcı tarafından talep edilen evrak ve şartları başvuru süreçlerinde tamamlaması önem taşır. Bu süreci tamamlayan şirketlerin değerlendirmesi yapılarak uygunluk halinde onay verilir ve sanal POS yazılımı siteye yüklenir.  

Sanal POS Başvurusu Yaparken Dikkate Alınması Gerekenler  

Sanal POS almak isteyen firmaların dikkate alması gereken en önemli konuların başında, tercih süreci yer alır. Çeşitli alternatifler arasında doğru hizmet sağlayıcıyla iş birliği yapmak başvuru sürecini de pratik hale getirir. 

Ozan Business gibi ülkemizin önde gelen sanal POS hizmet sağlayıcılarını tercih eden firmalar, sanal POS başvurusu süreci ve hizmet alımı dahil sayısız avantaj elde eder. 

Kullanım sırasında oluşan ve oluşabilecek risklerin ortadan kalkması için alanda profesyonel, prestij sahibi markaları tercih etmek oldukça önemlidir. Dolayısıyla başvuru sırasında dikkate alınacak hususlar arasında tercih edilen hizmet sağlayıcı ilk sırada yer alır. 

SONRAKİ HABER