Papaz serbest kaldı! Dolar ne kadar oldu?

İki buçuk aydır ev hapsinde olan ABD'li rahip Brunson davasının bugünkü duruşmasında savcı adli kontrol talebinin kaldırılmasını istedi. Çıkacak karara ilişkin beklentiler dövizde gerilemeye neden olmuştu. Kur gün boyu yükseliş ve düşüş arasında gidip geldi. Kur, ABD'li rahip Brunson'un serbest kalması sonrasında yükseldi

F5HABER F5HABER
Papaz serbest kaldı! Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL , Perşembe akşiamı piyasa sonrası işlemlerde 5.9029'a kadar çekilmesinin ardından haftanın son işlem gününe bu seviyelerden başladı.

FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis istenen, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li rahip Brunson'un yargılandığı davanın duruşması sonrasında kur 5.85'li seviyelerden işlem gördü.

Mahkeme heyeti Brunson'un 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi ve ABD'li rahibi serbest bıraktı. Brunson için yurtdışına çıkış yasağı da getirilmedi.

Perşembe gününü geç işlemlerde sert düşerek yüzde 2.47 ekside 5.9257'den kapatan dolar/TL kuru, rahip Brunson duruşmasının ardından fazla değişmeyerek 5.85'li seviyelerde seyretti.

Borsa İstanbul Endeksi ise yüzde 2.0'den çok artışla 97 bin 168 puana kadar yükseldi. Gün içinde 93 bin 398 puana kadar gerileyen BİST100'de dalgalanma marjı yaklaşık 4 bin puana kadar genişledi.

BIST Bankacılık Endeksi de yüzde 4.0'ün üzerinde artışla 115 bin 671 puana kadar çıktı.

Tahvil bono piyasasında 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 3.99 düşüşle yüzde 19.27 düzeyine, iki yıllık gösterge tahvilin faizi ise yüzde 0.74 düşüşle yüzde 26.80 düzeyine geriledi.

ABD'Lİ RAHİP BRUNSON SERBEST

ABD'li rahip Brunson bugün, 4. kez hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 2,5 aydır ev hapsinde tutulan ve Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı da kaldırılan Brunson, yattığı süre gözönüne alınarak serbest bırakıldı.

ABD'deki veri akışı ve Fed yetkililerinin açıklamalarının yanı sıra şirket bilançolarının da piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydeden uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'nin 5,90'ın altında kalıcılık sağlaması durumunda 5,75 ve 5,50 seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirtti.

SONRAKİ HABER