Ehliyetler için son uyarı yapıldı. Yenilemeyen bu parayı ödeyecek

Yeni tip ehliyete geçiş için geri sayım sürerken, elini çabuk tutmayan sürücülerin cebinden çıkacak ücret belli oldu. Peki ehliyetlerini gerekli sürede yenilemeyenlerin başına ne gelecek?

Ehliyetler için son uyarı yapıldı. Yenilemeyen bu parayı ödeyecek - Sayfa 1

Eski ehliyetleri yenilemek için verin sürenin bitmesine sadece 4 ay kaldığı halde milyonlarca sürücü henüz yeni ehliyet almak için başvuruda bulunmadı. Nüfus müdürlükleri ise kurumlarda oluşacak yoğunluğa karşı uyarıda bulunuyor.

111
Ehliyetler için son uyarı yapıldı. Yenilemeyen bu parayı ödeyecek - Sayfa 2

5 BİN LİRA FAZLADAN ÖDEYECEKLER

Birçok sürücü ise eski tip ehliyetlerini nasıl yenileceklerini ve ne kadar harç ödeyeceklerini bilmiyor. Ancak küçük bir ihmalle süreyi kaçıranlar ise saçını başını yolacak. 2024 sonuna kadar ehliyetini yenilemek için başvuranlardan sadece 15 TL alırken, 2025'e sarkıtanlardan ise 5 bin lira ücret alınacak.

211
Ehliyetler için son uyarı yapıldı. Yenilemeyen bu parayı ödeyecek - Sayfa 3

7 MİLYON KİŞİ HALA BAŞVURU YAPMADI

Halihazırda 7 milyona yaklaşan sayıda sürücü eski tip ehliyetlerini yenilemek üzere başvuruda bulunmadı. Randevu sistemle yapılan ehliyet yenileme işlemlerinin ise son 4 ayda büyük yoğunluk oluşturacağı ve birçok kişinin ehliyet yenileme işleminin 2025'e sarkacağı belirtiliyor.

311
Ehliyetler için son uyarı yapıldı. Yenilemeyen bu parayı ödeyecek - Sayfa 4

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ TOPLAM NE KADAR?

Eski tip sürücü belgeleri 2024 yılı sonuna kadar 13 TL değerli kağıt ücreti ve 2 TL vakıf payı ile birlikte 15 TL karşılığında yenisi ile değiştiriliyor. Bu rakam indirim uygulanarak hesaplanıyor.

411