Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitime dair önemli açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitime dair önemli bir açıklama geldi. Selçuk, "15 Şubat'tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var." dedi.

F5HABER F5HABER
Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitime dair önemli açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında '15 Şubat'tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var' dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği’nde konuşan Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarını CNN Türk muhabiri Gülşen Şen şu şekilde aktardı:

ÖZEL OKULA KDV İNDİRİMİ SÜRECEK Mİ?

Salgın döneminde özel okullara maddi kayıpların önlenmesi niteliğinde KDV oranı yüzde 18’den yüzde 1’e indirilmişti. İşte yeni kayıt döneminde de bu kolaylığın sağlanması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bu kolaylığın devamı niteliğinde bir tavsiye görüş iletti. Bakan Selçuk konu ile ilgili açıklamasında ‘Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bu sağlanan kolaylığının devamı niteliğinde görüş ilettik’ dedi. 

Bu indirimin ardından velilere iade konusu da konuşulmuştu. Bunun üzerine bu indirimden dolayı oluşan yüzde 7’lik farkın velilere iade edilmesi konulmuştu.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Bakanı Selçuk okulların açılması ile ilgili 15 Şubat’ı işaret ederek yüksek katılım oranı ile açılması konusunda bir kararlılığımız var dedi.

Kademeli mi açılacak öncelikli grupları hangileri olur sorusuna ise Bakan Selçuk şu şekilde yanıt verdi:

Öncelikle biz tabi ki bu konuda Sağlık Bakanlığı’na danışıyoruz. Bilim Kurulu’nun tavsiyesilerini alıyoruz. Sonra da kabine toplantısına girilip burada da son karar veriliyor. İlerleyen dönemlerde o tarih yaklaştıkça bu detayların netleşecek.

SONRAKİ HABER