EFES-2024'te yerli ve milli savunma sanayi sergisi: Kemankeş-2 ilk kez görücüye çıktı

EFES-2024 tatbikatı kapsamında açılan Savunma Sanayi Sergisi'nde, yerli ve milli savunma sanayi teknolojileri sergileniyor. Sergide Baykar tarafından geliştirilen mini akıllı seyir füzesi Kemankeş-2 de ilk kez görücüye çıktı.

EFES-2024'te yerli ve milli savunma sanayi sergisi: Kemankeş-2 ilk kez görücüye çıktı - Sayfa 1

Türkiye'nin ev sahipliğinde, Ege Ordusu Komutanlığının sevk ve idaresinde dost ve müttefik ülke unsurlarının katılımıyla süren EFES-2024 tatbikatı kapsamında açılan Savunma Sanayi Sergisi, 23 Mayıs'tan günümüze kadar ziyaretçilerini ağırladı.

110
EFES-2024'te yerli ve milli savunma sanayi sergisi: Kemankeş-2 ilk kez görücüye çıktı - Sayfa 2

Tatbikat bölgesinde yer alan sergide, 48 Türk savunma sanayi şirketinin teknolojileri görücüye çıkıyor. Sergide ilk defa tanıtılan sistemlerle birlikte, tatbikatta kullanılan bazı ürün ve sistemler de yer alıyor.

210
EFES-2024'te yerli ve milli savunma sanayi sergisi: Kemankeş-2 ilk kez görücüye çıktı - Sayfa 3

Sergi, SİHA'lardan insansız savunma araçlarına, tanksavarlardan hafif silahlara kadar çeşitli silah ve mühimmat, elektronik harp sistemlerinden radar sistemlerine kadar birçok sistemi geliştiren, üreten ve güvenlik güçlerinin hizmetine sunan Türk savunma sanayisinin kabiliyetlerinin katılımcı ülkeler tarafından sahada görülmesine imkan tanıyor.

310
EFES-2024'te yerli ve milli savunma sanayi sergisi: Kemankeş-2 ilk kez görücüye çıktı - Sayfa 4

KEMANKEŞ-2 İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Bu yılda düzenlenen sergide, araç ve silah sistemleri arasında yer alan ve Baykar tarafından geliştirilen mini akıllı seyir füzesi Kemankeş-2 de sergide ilk kez görücüye çıktı.

410