Düzce'de sel ve heyelan felakati

Düzce'de kuvvetli sağanak ve heyelan nedeniyle şu ana kadar Cumayeri, Akçakoca ve Gölyaka ilçelerinde mahsur kalan 219 kişi kurtarıldı, kaybolan 7 kişinin bulunması için çalışmalar devam ederken kayıplardan birinin cesedi denizde görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Pakdemirli ve Validen bilgi aldı. Erdoğan, yaraların sarılması için tüm imkanların seferber edildiğini bildirdi.

Düzce'de sel ve heyelan felakati - Sayfa 1

Düzce son yılların en büyük sel felaketlerinden birini yaşadı. 

1 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Kaybolan 7 kişiden birinin cansız bedeni dere yatağında bulundu. Bir kadına ait ceset sağlık ekiplerine teslim edildi.

147
Düzce'de sel ve heyelan felakati - Sayfa 2

ERDOĞAN: TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Düzce’de yaşanan sel ve heyelanlara ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Düzce’de yaşanan sel ve heyelanlara ilişkin gelişmeleri yakından takip eden Cumhurbaşkanı, arama ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı, yaraların sarılması için tüm imkanların seferber edileceğini bildirdi.

247
Düzce'de sel ve heyelan felakati - Sayfa 3

KAYIP 7 KİŞİNİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Düzce Valiliği, Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım köyünde selde kaybolan 7 kişinin isimlerini açıkladı. Selde, Nilgün Kaplan (39), çocukları Funda Kaplan (9), ikizleri İlayda Sinem ve Sanem Kaplan (7), Cengiz (55) ve Fatma Töngel (42) çifti ile çocukları Kağan Töngel (3) kayboldu.

Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde metrekaraye 24 saatte 200 kilogramın üzerinde yağış düştü.

347
Düzce'de sel ve heyelan felakati - Sayfa 4

Bölgeye ulaşan NTV ekibinden Korhan Varol ve kameraman Cahit Kazan tüm elektrik ve su altyapısının kullanılmaz halde olduğunu ve kayıp 7 kişinin arama çalışmalarının sürdüğünü aktardı. 

447