Düzce'de 5,9'luk deprem: Korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı

AFAD, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu çok sayıda kentte hissedildi. İçişleri Bakanı Soylu "Can kaybı bilgisi yok, saha taraması sürüyor" açıklamasında bulundu. Depremin ardından 18 artçı sarsıntı yaşandı. Sarsıntıyla büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Düzce'de 5,9'luk deprem: Korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı - Sayfa 1

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

115
Düzce'de 5,9'luk deprem: Korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı - Sayfa 2

GENİŞ BİR ALANDA HİSSEDİLDİ
 Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. 

215
Düzce'de 5,9'luk deprem: Korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı - Sayfa 3

18 ARTÇI SARSINTI KAYDEDİLDİ
 AFAD, Düzce'deki 5,9'luk depremin ardından en büyüğü 4,7 büyüklüğünde olan 18 artçı sarsıntı kaydedildiği bilgisini paylaştı.  

AFAD'dan yapılan açıklamada bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulandığı belirtilerek, Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz" denildi.

315
Düzce'de 5,9'luk deprem: Korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı - Sayfa 4

DÜZCE
 Düzce'de depremin ardından enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken, sarsıntıyla büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

415