Orman yangınları ile boğuşan Yunanistan'a Avrupa’dan uçak desteği

Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması’ndan yapılan açıklamada, Orman yangınları ile mücadele eden Yunanistan için İtalya ve Fransa’dan 4 yangın söndürme uçağının gönderildiği belirtildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Orman yangınları ile boğuşan Yunanistan'a Avrupa’dan uçak desteği

Yunanistan’ın Attika ve Korint bölgelerinde çıkan orman yangınlarına hem havadan hem de karadan müdahaleler devam ediyor. Yunan İtfaiye Servisi’nden yapılan açıklamada, “Tüm ekipler, yangına gece boyunca müdahale etti. Batı Attika’da 5 uçak ve 8 helikopter yangına müdahale ediyor. Loutraki’deki yangına ise 4 uçak, 3 helikopterle müdahale ediliyor. Attika'da, Orta Yunanistan, Mora Yarımadası, Girit, Kiklad Adaları ve Kuzey Ege'de çok yüksek bir yangın riski beklenmektedir. Hem itfaiye hem de ilgili tüm Sivil Koruma kurumlarının güçleri olarak hepimiz teyakkuz halindeyiz” denildi.

FRANSA VE İTALYA’DAN UÇAK DESTEĞİ

Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması’ndan yapılan açıklamada, “Fransa ve İtalya'dan 4 yangın söndürme uçağı, ülkeyi vuran yangınlarla mücadeleye yardımcı olmak için Yunanistan'a uçuyor” denildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER