Afganistan asgari ücret 2023

Afganistan’da asgari ücret ne kadar? Afganistan’da ortalama maaş ne kadar? Afganistan’da saatlik asgari ücret ne kadar?

PARADURUMU PARADURUMU
Afganistan asgari ücret 2023

Asgari ücretler ülkelerin refah seviyesine göre belirlenir ve her ülkenin kendi ekonomik koşullarına göre asgari ücreti vardır. Bu yazımızda sizlere Afganistan’ın asgari ücretinden bahsedeceğiz.

Afganistan’da asgari ücret ne kadar?

Afganistan’ın asgari ücret oranı diğer ülkelere göre düşüktür. Bunun en temel nedeni ülkenin ekonomik şartlarıdır.  Afganistan’da asgari ücret 5,500 AFN’dir. Bu rakam Türk lirası olarak ise 1,032 TL’ye tekabül eder.

Afganistan’da ortalama maaş

Afganistan’da asgari ücret 5,500 AFN olsa da bazı çalışanların maaşı sektöre göre değişiklik göstermektedir. Çalışanların bazıları asgari ücretten fazla maaş almaktadır. Afganistan’da ortalama asgari ücret 7,900 AFN’dir. Bu rakam Türk Lirası olarak hesaplandığında ise 1,483 TL’ye denk gelir.

Afganistan’da en yüksek asgari ücret ise 150,000 AFN’dir. Bu rakam Türk lirası olarak hesaplandığında 28.156 TL’dir.

Afganistan’da saatlik asgari ücret

Afganistan’da asgari ücretin 5,500 AFN olduğundan bahsetmiştik. Afganistan’da saatlik asgari ücret ise 1.24 dolardır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER