Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut: Avrupa'da ses getirmek istiyoruz

Spor Toto Süper Lig’de 68 puanla 3’üncü sırada yer alan İttifak Holding Konyaspor, ülkemizi UEFA Konferans Ligi’nde temsil edecek. Yeşil-beyazlı ekibe bu başarıyı yaşatan teknik direktör İlhan Palut, Sporlig dergisine açıklamalarda bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut: Avrupa'da ses getirmek istiyoruz

Konyaspor’un şampiyonluk yarışından gelecek planlarına dair bir çok konuda önemli değerlendirmelerde bulunan İlhan Palut, “Şimdi 2 sene öncesine gitmek lazım. 2 sene önce Konyaspor; Başakşehir ve Trabzonspor galibiyetleriyle son anda ligde kalmayı başarmıştı. Her ne kadar küme düşme kaldırılmış olsa da. Geçen sezon Konyaspor’a geldim. Göreve geldiğim sene küme düşme hattına çok yakın bir takım devraldık. Bu sezon başında oyuncularımla yaptığım toplantıda onlara; 2 yıldır Konyaspor'un sıralama olarak verdiği mücadelenin ne camiaya, ne onların kariyerlerine, ne de bizim antrenörlük hedeflerimize hiç bir şekilde uymadığını söyledim. Bu sezon başı Erzurum kampının ilk toplantısında oyuncularımızla yaptığımız konuşmada; ‘biz bu sene ligde fark yaratan takımı olmalıyız’ dedim. Şöyle ki her sene doğal olarak 4 büyük şampiyon adayının arasına sürpriz olarak bir takım girerdi. İşte biz bu sene bu farkı yaratan takım olalım ve üst sıraları hedefleyelim dedik ve oyuncularım da buna destek verdi. Takım olarak sadece destek vermek yetmiyor, bu hedefe inanmak ve bunun uğrunda çok çalışmak gerekiyordu. Sezon boyunca biz bunu gerçekleştirebildik. Dönem dönem düşüşler ve istemediğimiz sonuçlar da oldu ama bizim için 38 hafta çok uzun bir maraton oldu. Tabii takımda ayrılanlar oldu bunun yanı sıra üzücü olaylar da yaşadık. Takımımın 38 hafta gösterdiği mücadeleyle ligi 3’üncü sırada bitirdik. Bu sezon başı hedefimiz sıralama değil de fark yaratmaktı, onu da başardığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“ŞANSSIZ MAÇLAR KAYBETTİK”

Ligde şanssız maçlar kaybettiklerini dile getiren İlhan Palut, “Başakşehir deplasmanına gittik erteleme maçı oynamaya orada hiç hak etmediğimiz 2-1’lik mağlubiyet aldık. İlk yaramızı orada aldık. Ondan sonra Alanyaspor deplasmanına gittik maç 5-1 bitti ilk yarı 4-1 bitti her şeyi doğru yaptığımız bir maçtı hemen hemen çok enteresandır orada bir kırılma yaşadık. Bazı istemediğimiz hakem hataları da oldu. Bunların yanı sıra İsmail hoca ile birlikte Fenerbahçe'nin gerçekten çok iyi bir çıkış yakalaması, bunlar önemli etkenlerdi” şeklinde konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER