Türk bayraklarındaki 'gizli' mesajlar

Bayraklar içerisinde, çeşitli sembolik değerler taşımakla beraber, kendi başlarına birer sembol, ayrıca temsil ettikleri milletlerin bağımsızlığının yegane temsilcisi. Türkler bayraklarını kutsal kabul ediyor ve kendilerini koruyacağını düşündükleri gücü bayrakla sembolleştiriyor. İşte bağımsız Türk devletlerinin bayraklarındaki o semboller ve anlamları...

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Türk bayraklarındaki 'gizli' mesajlar

Bayrak sözcüğü Türk Dil Kurumunda "Bir milletin, belli bir topluluğun veya bir kuruluşun sembolü olarak kullanılan, renk ve biçimle özelleştirilmiş, genellikle dikdörtgen biçiminde kumaş" olarak tanımlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı, Ay yıldızlı al bayrak olarak ifade ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bayrağı bir bütün olarak Türk milletini temsil ediyor. 29 Mayıs 1936`da Türk Bayrağı Kanunu ile Türkiye Cumhuriyeti`nin ulusal bayrağı olarak kanunlaştı.

Denilir ki; Türk bayrağındaki kırmızı renk Kurtuluş Savaşı sırasında vatanımız için şehit olan askerlerin ve milli mücadelenin; Ay ve yıldız ise özgürlüğün sembolü.

Diğer Türk devletlerinin bayrak anlamlar için tıklayınız...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER