TV kanalında yapay zeka spiker hava durumunu sundu

Geleceğe yön vereceği konuşulan yapay zekalar son dönemde bir çok alanda kullanılıyor. Çeşitli sinir ağları kullanılarak oluşturulan Snezhana Tumanova adlı yapay zeka, geçtiğimiz günlerde Rusya’da yerel bir televizyon kanalı Svoye TV’de hava durumu sundu.

F5HABER F5HABER
TV kanalında yapay zeka spiker hava durumunu sundu

Yapay zeka hava durumu sunucusu Snezhana Tumanova’nın yetenekleri bir Rus TV kanalında Future Forecast programında gösterildi.

Hafta içi hava durumunu sunacak
Kanalın açıklamasına göre, program sinir ağları kullanılarak hazırlandı. Sinir ağları, sanal sunucu, metin hazırlama ve görsel içerik oluşturma görevini üstlendi. Program, hafta içi her gün yayınlanacak ve izleyicilere düzenli olarak hava durumu güncellemeleri sunulacak.

Çinliler seneler önce yaptı!
İsmi karlı ve sisli anlamlarına çıkan kelimelerden gelen yapay zeka sunucusunun performansı insanları aratmıyor. Bu arada yapay zeka sunucuları ilk kez ekranlara çıkmıyor. Çin, bu alanda öncü. Hatırlayacağınız üzere 2018’de Xinhua Haber Ajansı’nın yapay zeka sunucusu ekranlara çıkmıştı. Geçen hafta da günde 24 saat haber yayınlamaya programlanmış yapay zeka sunucusu Ren Xiaorong tanıtılmıştı.


 

 

SONRAKİ HABER