(Özel Haber) Türkiye hayranı Noel babalar

DHA DIŞ HABER –

F5HABER F5HABER
(Özel Haber) Türkiye hayranı Noel babalar

DHA DIŞ HABER –

-Noel babalar Kopenhag'da bir araya geldi

Danimarka'da bir araya gelen Noel Babalar, Noel Babanın Türkiye'nin eski adıyla Myra yöresinden geldiğini belirterek, Türkiye'ye hayran olduklarını söylediler. Noel babaların Türkiye'deki çocuklara mesajı ise “anne ve babanızın sözünü iyi dinleyin, iyi beslenin, odanızı toplayın” şeklinde oldu.

KOPENHAG'ın kuzeyindeki Dünyanın en eski eğlence parklarından biri olan Bakken'de bir araya gelen Noel Babalar, Türkiye'deki çocuklara mesaj göndererek “anne ve babanızın sözünü iyi dinleyin. İyi çocuk olun, iyi beslenin” dediler. Her yıl geleneksel Noel Babalar kurultayını yapmak üzere, ABD'den Japonya'ya kadar çeşitli ülkelerden Danimarka'ya gelerek Bakken adlı eğlence parkında toplanan Noel Babalar, Noel Baba'nın Türkiye'de eski adıyla Myra'da doğup yaşadığını bildikleri ve defalarca Türkiye'ye giderek, Noel Baba'nın doğup yaşadığı yerleri ziyaret ettiklerini söylediler. Türkiye'nin yaşanacak en güzel ülkelerden biri olduğunu, Türk insanı ve Türkiye'yi çok sevdiklerini belirten Noel babalar, Türkiye'de yaşayan çocuklara da mesaj göndermeyi ihmal etmediler. Washington DC'den gelen Santa Douglas Owın “burada çocuklar için bulunuyoruz. Buradaki toplantıya 8'inci kez katılıyorum. Santa Niclos Türkiye'de doğdu ve yaşadı. Türk çocuklarına sesleniyorum. Oyuncaklarınızı her zaman toplayın, odanızı toplu tutun, yemeğinizi yiyin. Anne ve babanızı her zaman dinleyin” dedi.

TÜRK MEDYASINA KONUŞMAKTAN MUTLUYUM

Danimarka'nın tanınmış Noel babalarından Villy Brinkbaek de, Noel babanın Türkiye'den geldiğini bildiğini ve doğduğu yaşadığı Myra'ya ziyarette bulunduğunu belirterek “ben Türkiye'yi çok seviyorum ve tatile gidiyorum. Türkiye, harika bir ülke. Sizinle röportaj yapmaktan çok mutluyum. Noel Baba hikayesi Türkiye'de başlayıp Grönland'da devam etmiştir. Bizim yaz aylarında burada toplanmamızın nedeni, Noel Babalar olarak kışın çocuklarla ilgileniyoruz, yazın daha çok zamanımız oluyor. Burada, Noel Baba kurallarını belirleyip, yılın Noel Babasını seçiyoruz. Bu sene ilk kez bir bayan seçilecek. Aramızda kalsın benim kızım Tina yılın Noel Annesi seçilecek” dedi.

İYİ BİR NOEL BABA ÇOCUKLARI SEVMELİ MUTLU ETMELİ

Noel babalar faaliyetlerinin ilk gününü, Kopenhag caddelerindeki yürüyüş, Danimarka'nın simgesi Deniz Kızı heykelini ziyaret ve ayaklarını denize sokmakla geçirdiler. İyi bir Noel babanın çocukları sevmesi ve mutlu etmesi gerektiğini söyleyen Noel babalar, Bakken'de geçirecekleri 5 günde, eğlence parkını ziyaret edenlere, çeşitli showlar sunacak, kurultaylarını gerçekleştirerek, Dünya Noel Babalar Komitesinin yeni yöneticilerini belirleyecekler, Noel Baba olabilmek için gerekli kuralları, Noel'de yerine getirilmesi gereken kuralları, yenecek yiyecekleri, Noel'in başlama ve bitiş tarihini gözden geçirecekler. ABD, Japonya, Rusya, Grönland, İsveç, Norveç, Almanya, Kanada gibi bir çok ülkeden gelen Noel Babalar, kendi ülkelerine has Noel Baba giysileriyle renkli görüntüler oluşturdular. Noel Babalar haftası nedeniyle Bakken'de çalışan garsonlar, gençler Noel Baba giysileri giydi, eğlence yerleri Noel bayramı gibi süslendi. Ziyaretçilere Noel'in vazgeçilmez yiyeceği sütlaç ikram edildi.

Görüntü dökümü

-Anons ve Noel Baba Villy Brinkbaek ile Türkiye sohbeti

-ABD'li Noel Baba Douglas Owın DHA'ya konuşuyor

-Noel Babalar Toplu poz veriyor ve DHA'ya Hoh hoh hoh çekiyorlar

-Noel babalar ve müzikleri

-Noel hediyeliklere pazarı, Genel görüntü

SONRAKİ HABER