OPEC+ grubunun petrol kararının ardından ABD'den kritik adım

OPEC+ grubunun petrol kararının ardından ABD Kongresindeki Demokratlar, Suudi Arabistan ve BAE'deki ABD askeri varlığının çekilmesi için yasa tasarısı sundu.

F5HABER F5HABER
OPEC+ grubunun petrol kararının ardından ABD'den kritik adım

OPEC+ grubunun kasımdan itibaren günlük petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararı almasının ardından ABD'den kritik bir adım geldi. ABD Kongresindeki Demokratlar, Suudi Arabistan ve BAE'deki ABD askeri varlığının çekilmesi için yasa tasarısı sundu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ dün gerçekleştirilen toplantıda Kasım ayına ilişkin günlük petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararı almış, karar sonrası brent petrol fiyatı, 93 doların üzerine çıkmıştı. ABD'den karara sert tepki gelmişti. 

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Brian Deese, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, "Başkan Biden, küresel ekonomi, Putin'in Ukrayna işgalinin olumsuz etkileriyle mücadele ederken, OPEC+ grubunun üretimi azaltmaya yönelik basiretsiz kararından dolayı hayal kırıklığına uğramıştır." denilmişti.

ABD Kongresindeki Demokratlar, Suudi Arabistan ve BAE'deki ABD askeri varlığının çekilmesi için yasa tasarısı sundu. 

SONRAKİ HABER