Beyaz Saray'ın internet sitesinde terör örgütü propagandası

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den çekilme kararı sonrası PYD/PKK terör örgütü tarafından Beyaz Saray'ın internet sitesinde 'Rojava'nın Yemen olmasına izin vermeyin' başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı.

F5HABER F5HABER
Beyaz Saray'ın internet sitesinde terör örgütü propagandası

ABD'nin Suriye'den çekileceğini açıklamasının ardından harekete geçen terör örgütü Beyaz Saray'ın internet sitesinden bir imza kampanyası başlattı. 19 Aralık'ta başlatılan ve Demokratik Suriye Güçleri'ni (DSG) adı altında terör örgütü PYD/PKK'yı koruma çağrısı yapılan ‘Rojava'nın Yemen olmasına izin vermeyin' başlıklı kampanyaya şu ana yaklaşık 2 bin kişi imza verdi. İmzacılar, 100,000 imza toplanmasını hedefliyor.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADILAR

Başlatılan kampanyanın metninde, "Trump yönetimi, Türkiye'nin Afrin'deki savaş suçlarının da tescillendiği bir dönemde, ABD birliklerini Suriye'den çekmeyi planlıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan, kısa süre önce yaptığı bir konuşmada, bölgeyi istila etmek için yakın zamanda bir saldırı düzenleyeceklerini belirtti. Seçilmiş temsilcilerimizden, Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki Rojava'ya saldırması durumunda doğacak kötü sonuçları engellemelerini istiyoruz" şeklinde skandal ifadeler yer aldı.


ABD'DEN TÜRKİYE'Yİ ZORLAMASINI İSTEDİLER

Türkiye'nin bölgeye düzenleyeceği operasyonla bölgedeki askeri ve politik gücünü kaybedecek olan terör örgütü ABD'den "Başkan Trump ve Kongre'yi çok geç olmadan Rojava'yı savunmaya çağırıyoruz" sözleriyle yardım istedi.

BİR İSTİFA HABERİ DAHA GELDİ

Öte yandan; ABD Başkanı Donald Trump'ın terör örgütü DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün istifa ettiği bildirildi
ABD medyasında yer alan haberlere göre, DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi McGurk'ün, bağlı olduğu ABD Dışişleri Bakanlığındaki görevinden ayrıldığı belirtildi.

McGurk'ün, kısa süre önce bakanlıkta yapılan bir toplantıda, "Suriye'den ayrılmanın mantıksız olacağını" söylediği ifade edilirken, Özel Temsilcinin, Trump'ın Suriye'den çekilme kararına katılmadığı gerekçesiyle istifa mektubunu Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya verdiği kaydedildi.

İstifa mektubunda, DEAŞ'ın bölgede hala aktif olduğunu ve terör örgütünün henüz tam olarak yenilmediğini ileri süren McGurk, çekilme kararının örgüte tekrar yayılması için alan sağlayabileceğini savundu.

McGurk, eski Başkan Barack Obama tarafından DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi olarak atanmış, YPG/PKK'nın komutanlarıyla verdiği pozlar ve yaptığı açıklamalarla Türkiye'de zaman zaman tepkilere sebep olmuştu.
SONRAKİ HABER