150'den fazla çocuğa bakan çift: Emekli olmayı düşünmüyoruz

İngiltere'de 46 yıldır koruyucu bakıcılık yapan Robert Isdale (81) ve eşi Margaret (80), emekli olmayı planlamadıklarını söyledi.

F5HABER F5HABER
150'den fazla çocuğa bakan çift: Emekli olmayı düşünmüyoruz

150'den fazla çocuğa koruyucu aile olan 80'li yaşlarındaki çift, emekli olmayı düşünmediklerini ve bırakmayı hayal bile edemediklerini söyledi.

İngiltere Lincolnshrie'da yaşayan Margaret Isdale ve kocası Robert, ilk çocuklarını 1978 yılında evlat edindiler. Günümüzde 2 çocukları olan ve 58 yıldır evli olan çift şu anda 8 aylık bir bebeğe bakıyor.

 
 
 
Play Video 
 

 
 
 
 
 
 
BBC'nin haberine göre yeni doğanlara bakmaya nasıl devam ettikleri sorulduğunda Margaret Isdale ''bilmiyorum sadece bunu yapmaktan zevk alıyoruz'' dedi.

46 yıl boyunca koruyucu aile olan çift baktıkları çocukların ya evlat edinildiğini ya da öz ailelerine geri döndüklerini söyledi.

Isdale'lar 1987 yılında, down sendormlu ve kalp rahatsızlığı olan Kim adında bir kız çocuğu edindiler. Doktorlar Kim'e doğduktan sonra 9 ay ömür biçti buna rağmen Kim 2005 yılına kadar hayata tutundu ve 21 yaşında hayatını kaybetti.
Isdale çifti ''Kim'in onlara çok şey öğrettiğini ve yaşamı boyunca birlikte dünyayı gezdiklerini'' söyledi.

Bay Isdale kendilerine gelen ''Baktığınız çocukları nasıl bırakabiliyorsunuz'' tepkilerine karşın ''Bu bizim işimizin bir parçası... Baktığımız çocuklar ve aileleri bizle  sonradan iletişime  geçip ne kadar minnettar olduklarını söylüyorlar '' cevabını veriyor.

Lincolnshire Koruyucu Aile Servisi her ikisine de saygılarını sunarak onlarca yıldır hayatlarını yetim çocukları büyütmeye odaklayan çifte yaşam boyu başarı ödülü verdi.

SONRAKİ HABER