Doktorlardan çok önemli uyarı! "Grip salgını ölümcül olabilir"

Sağlık Bakanlığı, grip açıklamasında salgın için ‘mevsimsel’ dedi. Hekimler ise, "Salgın ölümcül olabilir. Risk grubundaki hastalar için tedbir alınmalı" diye uyarıda bulundu.<br /> <br />

Doktorlardan çok önemli uyarı! "Grip salgını ölümcül olabilir" - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı, grip açıklamasında salgın için ‘mevsimsel’ dedi. Hekimler ise, "Salgın ölümcül olabilir. Risk grubundaki hastalar için tedbir alınmalı" diye uyarıda bulundu.

Doktorlardan çok önemli uyarı! "Grip salgını ölümcül olabilir" - Sayfa 2

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olan grip, yurttaşlar arasında hızla yayılıyor. TTB (Türk Tabipleri Birliği) Aile Hekimleri Kolu Üyesi Filiz Ünal İncekara, grip salgınının bebekler, yaşlılar ve kronik hastalar için risk oluşturduğunu belirterek, “Salgınlarda gribe bağlı ölümler görülebilir” uyarısında bulundu. Halk Sağlığı Uzmanı Cavit Işık Yavuz da hava ve su kirliliğinin, bir solunum sistemi hastalığı olan gribin daha ağır seyretmesine neden olduğunu vurguladı.

Doktorlardan çok önemli uyarı! "Grip salgını ölümcül olabilir" - Sayfa 3

Filiz Ünal İncekara, halk arasında “domuz, kış ve gergedan gribi” olarak adlandırılan mevsimsel grip salgınına ilişkin şunları söyledi:

Doktorlardan çok önemli uyarı! "Grip salgını ölümcül olabilir" - Sayfa 4

“İnfluenza mevsimsel olmanın yanında salgınlara neden olan bir virüstür. Bu virüs kendisini değiştirerek bizi tekrar tekrar hasta edebilecek formata dönüşüyor. Bu virüslerle mücadele o yüzden zor. İnfluenza virüsü format değiştirdikçe daha tehlikeli hale geliyor. Daha hızlı ürüyor, daha fazla dokumuza yayılıyor. Bu virüse bağlı salgınlarda öncelikli risk grubunu oluşturan bebekler, gebeler, yaşlılar ve kronik hastalığı bulunanlarda ölümler görülebilir. Bu risk grupları için tedbir alınması gerekiyor.”