Doğal gazda fatura desteği için düğmeye basıldı! Gelire göre tarife sistemi

Hükümet doğal gaz faturalarıyla ilgili yeni bir düzenleme için harekete geçiyor. Yapılan çalışmalara göre vatandaşlar gelirine göre doğal gaz tarifesi ödeyecek. İşte detaylar...

Doğal gazda fatura desteği için düğmeye basıldı! Gelire göre tarife sistemi - Sayfa 1

Hanelere 25 metreküp doğal gaz desteğinin sona ermesinin ardından hükümet cephesinin yeni bir fatura desteği üzerinde çalışıldığı belirtiliyor. “Sosyal tarife” düzenlemesi ile gerçekten ihtiyaç sahibi olan hanelere fatura desteğinde bulunulacak.
 

110
Doğal gazda fatura desteği için düğmeye basıldı! Gelire göre tarife sistemi - Sayfa 2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda konuyla ilgili bir çalışma yürütüldüğü belirtiliyor. Buna göre düşük gelirli ile yüksek gelirli olanlar farklı tarife üzerinden ücretlendirilecek. Peki doğal gazda kademeli fiyat uygulaması nasıl olacak? Diğer faturalar için de böyle bir uygulamaya geçilir mi?
 

210
Doğal gazda fatura desteği için düğmeye basıldı! Gelire göre tarife sistemi - Sayfa 3

‘DÜŞÜK GELİRLİYE DÜŞÜK TARİFE’ 
Milliyet'in haberine göre: konuyla ilgili merak edilenleri açıklayan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “1 yıl boyunca hanelere 25 metreküplük doğal gaz desteği geçtiğimiz 31 Mayıs tarihi itibarıyla son buldu.

Gabar’da bulunan petrol ve Karadeniz’de bulunan doğal gaz keşifleri ile beraber bu devletimizin bir kazanımıydı.
 

310
Doğal gazda fatura desteği için düğmeye basıldı! Gelire göre tarife sistemi - Sayfa 4

Cumhurbaşkanı Erdoğan her fırsatta Türkiye’de elde edilen kazancı, refahı toplumun tüm kesimlerine yayma sözünü veriyor.
  25 metreküplük doğal gaz desteği de keşiflerle birlikte halkımıza sunulan bir hediyeydi.
 

410