Diyarbakır ve Batman’da Van protestosu: 4 gözaltı

Diyarbakır'da ve Batman’da, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının geri alınması protesto edildi. Diyarbakır’daki eylemde yürüyüş yapmak isteyen grup, uyarılara rağmen yürümek isteyince çıkan arbedede 4 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır ve Batman’da Van protestosu: 4 gözaltı - Sayfa 1

Diyarbakır’da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti’den büyükşehir belediye başkanı seçilen Ayşe Serra Bucak Küçük ile eş başkan Doğan Hatun, DEM Parti milletvekilleri, il yönetimi ve çok sayıda partili Kayapınar ilçesindeki İl Seçim Kurulu’na geldi. 

112
Diyarbakır ve Batman’da Van protestosu: 4 gözaltı - Sayfa 2

Bucak ve Hatun İl Seçim Kurulu’nda yaptıkları görüşmenin ardından bina önünde açıklama yaptı. Ayşe Serra Bucak Küçük, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının geri alınması ile ilgili olarak, “Kürdistan, Van halkının yanındadır. 

212
Diyarbakır ve Batman’da Van protestosu: 4 gözaltı - Sayfa 3

Belediyelerimizi onlara teslim etmeyeceğiz. Bugün basına yansıyan haberlerde ‘Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanına mazbata verilmiyor’ iddiaları doğru değildir. 

312
Diyarbakır ve Batman’da Van protestosu: 4 gözaltı - Sayfa 4

Bugün Van’a dair bir açıklama yapmaya geldik. Yukarıda YSK ile bir görüşme yaptık. YSK’nın 15.00’a kadar itirazları alma süresi vardı. Bu süre tamamlandı. Ayın 7’sine kadar bu süre işletilecek” dedi.

412