Depremin bilançosu ortaya çıktı: 2 trilyon lira zarar meydana geldi

11 ili etkileyen Kahramanmaraşlı depremlerin maliyeti 2 trilyon lira olarak belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada "Asrın felaketinin ülkemize maliyeti yaklaşık 103,6 milyar dolar" denildi. Bu rakamın 2023 yılı milli gelir beklentisinin yüzde 9'una denk geldiği bildirildi.

Depremin bilançosu ortaya çıktı: 2 trilyon lira zarar meydana geldi - Sayfa 1

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı ekonomik zarara ilişkin, Türkiye Deprem Toparlanma ve Yeniden İmar Değerlendirmesi Raporu yayımlandı.

110
Depremin bilançosu ortaya çıktı: 2 trilyon lira zarar meydana geldi - Sayfa 2

Depremlerin ekonomik zararının yaklaşık 2 trilyon lira olarak hesaplandı raporda şunlar kaydedildi;

210
Depremin bilançosu ortaya çıktı: 2 trilyon lira zarar meydana geldi - Sayfa 3

Türkiye büyük, güçlü ve dinamik bir ülkedir. Küresel ekonomide taşların yerinden oynadığı 2022 yılında dahi yüzde 5,6’lık bir büyümeyle diğer ülkelerden pozitif ayrışarak en iyi büyüme performansı gösteren ülkelerden biri olmayı başarmıştır.

 
 

310
Depremin bilançosu ortaya çıktı: 2 trilyon lira zarar meydana geldi - Sayfa 4

Asrın felaketinin ülkemize maliyeti yaklaşık 2 trilyon TL (103,6 milyar dolar) olup bu rakam, 2023 yılı milli gelir beklentimizin takriben yüzde 9’una denk gelmekte ve 1999 Marmara Depremi’nden yaklaşık 6 kat daha fazla maddi hasar ve kayıplarımızın olduğunu göstermektedir.

410