Depremden çok konuşulan o hikaye yalan çıktı; O gece nerede olduğuna kimse inanamadı

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından binlerce acıklı hikaye ortaya çıktı. Bunlardan en ilginci ise Malatya'dan geldi. "Barışmak için eve gelen kocam küçük kızımla beni evden kovdu. O gece parkta yattık, evimiz yıkıldı, kocam enkazda öldü" diyen kadının tüm anlattıkları yalan çıktı. İşte herkesin hüzünlenip okuduğu olayın tüm detayları...

Depremden çok konuşulan o hikaye yalan çıktı; O gece nerede olduğuna kimse inanamadı - Sayfa 1

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 11 şehirde büyük yıkıma, 50 binden fazla insanın ölümüne neden oldu. Depremin ardından birçok acı hikaye ortaya çıktı. Onlardan biri, belki de en ilginci Malatya’da depreme yakalandığını iddia eden Canan T.’nin hikayesiydi. 

115
Depremden çok konuşulan o hikaye yalan çıktı; O gece nerede olduğuna kimse inanamadı - Sayfa 2

Canan T., 5 Şubat günü aylar önce boşanma kararı aldığı eşi Zeki T. ile barışmak için Malatya’daki evinde görüştü. İddiaya göre, Zeki T. 6 Şubat saat 02.00 sularında tartışma yaşadıkları Canan T. ve 3 yaşındaki kızları Ömür’ü evden kovdu. Kalacak yeri olmayan Canan T., depreme de kentte sığındıkları bir parkta yakalandıklarını öne sürdü. Hikayenin ilginç yanı ise, Zeki T.’nin eşini evden konduktan sonra depremde yıkılan apartmanın enkazında hayatını kaybetmesi ve kızıyla birlikte evden kovulan Canan T.nin bu sayede hayatta kalmasıydı.

215
Depremden çok konuşulan o hikaye yalan çıktı; O gece nerede olduğuna kimse inanamadı - Sayfa 3

Ancak herkesin bu şekilde bildiği hikayenin perde arkası bambaşka. Depremin olduğu gece Malatya merkez ve çevresi kar yağışı altındaydı ve hava oldukça soğuktu. Böyle bir havada bir insanın yanında 3 yaşında bir çocukla sokakta olması oldukça zordu. Bu iddianın peşine düşen gazeteci Ali Özgür İnan, önce Zeki T.nin kardeşi Barış T. ile sonra da Canan T. ile görüştü. Kardeşiyle birlikte aralarında akrabalarının da olduğu 11 kişiyi Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine Bağlı Aksu Köyü’nde kaybettiklerini ifade eden Barış T. şunları anlattı:
 

315
Depremden çok konuşulan o hikaye yalan çıktı; O gece nerede olduğuna kimse inanamadı - Sayfa 4

“Canan, abim Zeki T. ile evliydi ama aralarında detaylarını çok da bilmediğim sorunlar vardı. Depremden bir ay kaç önce Canan abimle konuşarak çocuğuyla birlikte evden ayrılma kararı aldı. Bir sığınma evine başvurduğunu öğrendik ama nerede olduğunu abim de dahil kimse bilmiyordu. Ara sıra irtibat kuruyor daha sonra telefon numarasını değiştiriyordu. Canan T.nin hikayesini biz de herkes gibi medyadan öğrendik ve gerçekten anlattıkları karşısında hayrete düştük."

415