Deprem bölgesinde hasar tespiti sürüyor, yaralar sarılıyor

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde pazar günü meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem sonrası yaralar sarılırken, yıkılan ya da ağır hasar gören yapılardan 236'sında hasar tespiti tamamlandı. Bingöl Adaklı, Karlıova ve Yedisu ile Erzurum Çat'ta yaşanan artçı sarsıntılar ise devam ediyor.

Deprem bölgesinde hasar tespiti sürüyor, yaralar sarılıyor - Sayfa 1

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde pazar günü saat 17.24'te 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, en fazla Karlıova Kaynarpınar ile Yedisu'ya bağlı Elmalı ve Dinarbey köylerinde hasara yol açtı. Kaynarpınar köyünde bulunan güvenlik kulesinin nöbet tutulan bölümünün yıkılmasıyla güvenlik korucusu Cengiz Pullu (45) şehit oldu. Depremde, aralarında 1 güvenlik korucusunun da bulunduğu toplam 35 kişi yaralandı. Yaralılardan 33'ü tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edilirken, 2'sinin tedavisi sürüyor.

110
Deprem bölgesinde hasar tespiti sürüyor, yaralar sarılıyor - Sayfa 2

Depremden 1 gün sonra, pazartesi saat 09.51'de 5.6 büyüklüğündeki depremle ikinci kez panik yaşanan bölgede, çeşitli büyüklüklerde 290'dan fazla artçı sarsıntı meydana geldi. Bölgedeki artçılar devam ediyor.

210
Deprem bölgesinde hasar tespiti sürüyor, yaralar sarılıyor - Sayfa 3

HASAR TESPİTİ SÜRÜYOR

Deprem sonrası 8 mobil baz istasyonunun kurulduğu bölgede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen personel, hasar tespit çalışması yürütüyor. Ekipler, depremle sarsılan köy ve mahallelerde yıkılan ve ağır hasar gören yapıları tespit ederken, telef olan hayvanlarla ilgili bilgi topluyor. Ekipler, şu ana kadar Bingöl'ün Karlıova ve Yedisu ilçeleri ile Erzurum'un Çat ilçesinde yıkılan yapılardan 22'sinde, ağır hasar görenlerden de 214'ünde hasar tespitini tamamladı. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

310
Deprem bölgesinde hasar tespiti sürüyor, yaralar sarılıyor - Sayfa 4

YARALAR SARILIYOR

AFAD Başkanlığı'nca acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Bingöl Valiliği'ne 500 bin lira ödenek sağlanırken, deprem bölgesine mobil koordinasyon TIR'ı gönderildi. 

410