Deniz Aslanı-2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı

Sahil Güvenlik Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştirilen Deniz Aslanı-2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın fiili bölümü sona erdi.

Deniz Aslanı-2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı - Sayfa 1

Tatbikat, Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde Ege Denizi`nin uluslararası sularında ve hava sahasında iki senaryo halinde icra edildi.
 

112
Deniz Aslanı-2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı - Sayfa 2

Tatbikatı İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir ile 27`si yabancı 47 gözlemci ve basın mensupları, TCSG Umut gemisinden takip etti.
 

212
Deniz Aslanı-2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı - Sayfa 3

Midilli ve Sakız adalarının batısında kalan uluslararası sularda tatbik edilen ilk senaryoda bir ticari gemiden alınan yardım çağrısı üzerine Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı.
 

312
Deniz Aslanı-2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı - Sayfa 4

Arama kurtarma görevi için Kara Kuvvetleri Komutanlığından 1 arama kurtarma helikopteri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 1 fırkateyn, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 1 arama kurtarma uçağı ve 1 arama kurtarma helikopteri, Jandarma Genel Komutanlığından 1 arama kurtarma helikopteri, Sahil Güvenlik Komutanlığından 2 korvet, 2 bot, 1 arama kurtarma uçağı, 2 arama kurtarma helikopteri ile KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 1 bot görevlendirildi.
 

412