Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te yerli pikap aracını test etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST'i ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmanın ardından alanı gezen Erdoğan, ilk kez sergilenen BMC'nin yerli pikap aracını test etti. Adı "Tulga" konulan araçta bir kusur da bulan Erdoğan, bunun çözümü için yetkililere talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te yerli pikap aracını test etti - Sayfa 1

Festivalde BMC'nin yerli pikap aracı da ilk kez sergilendi. Yetkililerden araca ilişkin bilgiler alan Erdoğan, daha sonra sürücü koltuğuna geçti. İncelemesini araç içerisinden sürdüren Erdoğan, bir süre aracı kullandı.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te yerli pikap aracını test etti - Sayfa 2

BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, Erdoğan'ın araçta yaptığı incelemeyle ilgili şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanımız, arabamızı gördü, inceledi. Aracı 5-6 dakika kadar kendisi sürdü ve beğendiğini söyledi. Motorunu çok sesli buldu, 'Motorunun sesini kısın' dedi. Kendisi için bir daha yalıtımla ilgileneceğiz. Kendisine aracın ismi ne olsun diye sorduğumuzda Süleyman Beye (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu) bıraktı önce topu. Biz de ismi kendisinden beklediğimizi söyledik. 'Siz ne düşünüyorsunuz?' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te yerli pikap aracını test etti - Sayfa 3

Biz isimleri Osmanlı'dan gidiyoruz, sizin için de uygunsa Tulga ismini koyalım dedik ve ismini Tulga olarak koyduk. Sonra kendisinden imzayı aldık. Teşekkür etti bize, 'Elinize sağlık, devamını bekliyoruz' dedi. Biz de inşallah devamını yapacağız."
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te yerli pikap aracını test etti - Sayfa 4

Öztürk, Tulga'nın, askerlerin korunmak için kafalarına taktıkları miğfer anlamına geldiğini ifade ederek, "Bu da zırhlı bir araç ve askeri korumak için yapılmış. O yüzden Tulga ismini tercih ettik." diye konuştu.Aracın toplamda 7 versiyonunu yapacaklarını dile getiren Öztürk, ocak ayına kadar bu versiyonları tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.