Çukur'da işler karıştı! Oyunculara suç duyurusu

Show TV ekranlarında reyting rekorları kıran Çukur dizisi 4 sezon süren ekran macerasına son verdi. Final yapan Çukur dizisinin başrol oyuncularından Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan ve yönetmen Sinan Öztürk ile oyuncu Sarp Apak, İzmir'in Karaburun İlçesi'nde satın aldıkları, birinci derece doğal SİT alanında kalan tarlaya inşaat yapmak istediği iddia edilmişti. Aras Bulut İynemli'den o iddiaya açıklama geldi.

Çukur'da işler karıştı! Oyunculara suç duyurusu - Sayfa 1

Show TV'de yayınlanan 'Çukur' adlı dizinin başrol oyuncularından Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan ve yönetmen Sinan Öztürk ile oyuncu Kerim Sarp Apak'ın, İzmir'in Karaburun ilçesinde satın aldıkları, birinci derece doğal SİT alanında kalan tarlaya inşaat yapmak istediği iddia edildi. Karaburun Belediyesi, konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

 

116
Çukur'da işler karıştı! Oyunculara suç duyurusu - Sayfa 2

İddiaların ardından Çukur dizisi oyuncularından Aras Bulut İynemli ajans aracılığıyla açıklama yaptı. Menajerlik ajansından yapılan açıklamada, "Söz konusu arazi ile ilgili imar düzenlemelerine ve SİT alanına ilişkin kurallara sonuna kadar uyulmaktadır. Hiçbir şekilde yasalara aykırı inşaat faaliyeti yapılmayacaktır" denildi. 

Belediye'nin iddiası ne?

Kısa süre önce Karaburun'un Bozköy Mahallesi, Akçakilise Mevkii'nde yaklaşık 3,5 dönüm tarla vasfında, denize sıfır arazi satın alan 6 isim, ardından 19 Mart 2021 tarihinde, 60 bin TL sermaye ile Denize 0 Görsel Sanatlar Turizm Otelcilik Tarım İnşaat A.Ş. adıyla bir şirket kurdu. Satın alınan ve birinci derece doğal SİT alanında kalan arazi, bu şirketin üzerine geçirildi. Şirkette temsile yetkili yönetim kurulu başkanı olarak da Mersin Tarsus'ta ikamet eden Mustafa Tekçe seçildi.

 

216
Çukur'da işler karıştı! Oyunculara suç duyurusu - Sayfa 3

Kaçak yol yapıp ağaçları kestiler iddiası

İki hafta önce ise SİT alanındaki arazide sessiz sedasız çalışmalar başladı. 

316
Çukur'da işler karıştı! Oyunculara suç duyurusu - Sayfa 4

Çok sayıda ağaç ve çalı türü bitki kesilerek araziye kaçak bir şekilde yol açılırken, parselin içinde kalan bitki örtüsü de tamamen temizlendi. 

416