Cerrahpaşa doktorları anlattı: Koronavirüs salgını bitti sanılmasın; vaka sayısı artıyor, daha birinci dalgadayız ve kurtulamadık!

Virüsle mücadelede en ön safta yer alan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki doktorlar, konuştu. “Bu dönemde yapılacak en büyük hata rehavet diyen doktorlar, "Parklarda, kafelerde gönüllerince eğlenen, önlem almayanları görünce içimiz cız ediyor. Bize haksızlık yapıldığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Cerrahpaşa doktorları anlattı: Koronavirüs salgını bitti sanılmasın; vaka sayısı artıyor, daha birinci dalgadayız ve kurtulamadık! - Sayfa 1

Kontrollü sosyalleşme kapsamında yolların açılması ve yasakların kaldırılmasıyla tatile gitmeye başlayan insanların sosyal mesafe kurallarını ihlal etmelerinden yakınan doktorlar, bu normale geçiş sürecinde hastanelerde neler yaşandığını, yasakların sona ermesiyle birlikte, hastanelere gelen virüslü hasta sayısında nasıl bir değişiklik olduğunu anlattı.

Hürriyet'ten Selçuk Şamiloğlu'nun haberine göre, doktorların açıklamaları şöyle:

120
Cerrahpaşa doktorları anlattı: Koronavirüs salgını bitti sanılmasın; vaka sayısı artıyor, daha birinci dalgadayız ve kurtulamadık! - Sayfa 2

Koronavirüsle mücadele kapsamında yasaklar bir bir kaldırıldı ya da gevşetildi. Henüz virüsten tam olarak kurtulduğumuzu söylemek mümkün olmasa da hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. İnsanlar tatile gidiyor, işletmeler bir bir açılıyor, sosyal mesafeli de olsa sokakla mart-nisan ayına göre çok daha kalabalık bir hal aldı.
 

.

220
Cerrahpaşa doktorları anlattı: Koronavirüs salgını bitti sanılmasın; vaka sayısı artıyor, daha birinci dalgadayız ve kurtulamadık! - Sayfa 3

Peki bu normale geçiş sürecinde hastanelerde neler yaşanıyor? Yasakların sona ermesiyle birlikte, hastanelere gelen virüslü hasta sayısında bir artış oldu mu?
 
 

320
Cerrahpaşa doktorları anlattı: Koronavirüs salgını bitti sanılmasın; vaka sayısı artıyor, daha birinci dalgadayız ve kurtulamadık! - Sayfa 4

Doktorlar, hemşireler ve hastane çalışanları yeni normalde nasıl bir yol izliyor? Tüm bur soruların cevaplarını bulmak, hastanelerde pandeminin yoğun olarak yaşandığı dönemler bugünler arasında ne gibi farklılıklar olduğunu görmek için yeniden Cerrahpaşa’dayız.
 
 
 

420