Ceren'in katilinden kan donduran ifade

Manisa'nın Salihli ilçesindeki akaryakıt istasyonunda uğradığı pompalı tüfek saldırısı sonucunda hayatını kaybeden Ceren Kultaş’ın (17) katil zanlısı Şükrü Ş. (30), saklandığı boş fabrikada yakalandı. Şükrü Ş.’nin ilk ifadesinde, başkasına benzettiği için Kultaş’ı yanlışlıkla öldürdüğünü söylediği belirtildi.

Ceren'in katilinden kan donduran ifade - Sayfa 1

Olay, geçen perşembe saat 23.00 sıralarında İzmir-Ankara Karayolu Taytan Mahallesi yol kavşağında bulunan akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre, Ceren Kultaş, arkadaşının kullandığı otomobille akaryakıt istasyonuna geldi. Arkadaşı burada otomobilini yıkadığı sırada, Kultaş cep telefonunda konuştuğu biriyle tartışmaya başladı. 

Ceren'in katilinden kan donduran ifade - Sayfa 2

Kultaş telefonunu kapattıktan bir süre sonra, plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen bir motosiklet akaryakıt istasyonuna geldi. Kimliği öğrenilemeyen kişi, pompalı tüfeği Kultaş'a doğrultarak ardı ardına ateşledi. 

Ceren'in katilinden kan donduran ifade - Sayfa 3

Saçmaların isabet ettiği Kultaş, kanlar içeresinde yere yığılırken, saldırgan ise hızla olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri ve 112 sağlık görevlileri sevk edilirken, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Kultaş'ın hayatını kaybettiğini belirledi. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Kultaş'ın cenazesi Karabük Mezarlığı’nda toprağa verilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Ceren'in katilinden kan donduran ifade - Sayfa 4

ÖZEL EKİP KURULDU

Bölgedeki kameraları inceleyen ekipler, Kultaş’ı vuranın Şükrü Ş. olduğunu tespit etti. Hırsızlık ve mala zarar verme gibi birçok suçtan sabıkası bulunduğu öğrenilen Şükrü Ş.’yi yakalamak için özel bir ekip kuruldu.