Çaygören Barajı alarm veriyor! Su seviyesi yüzde 22'ye indi

Balıkesir’de yağışların bu yıl az olması sebebiyle Sındırgı ilçesinde bulunan Çaygören Barajı kurudu. Su seviyesi yıllar sonra ilk defa yüzde 22 seviyesine kadar düştü.

Çaygören Barajı alarm veriyor! Su seviyesi yüzde 22'ye indi - Sayfa 1

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi sınırlarında kalan Çaygören Barajı’nın kurak hali görenleri şaşırttı. Özellikle Sındırgı-Simav yolunda seyahat edenlerin dikkatini çeken kuraklığın sebebi yağışların az olması ve kışın kar yağmaması.

Çaygören Barajı alarm veriyor! Su seviyesi yüzde 22'ye indi - Sayfa 2

Suların Sındırgı bölgesinde oldukça azaldığı, yaklaşık 20 kilometre ileride bulunan Hisaralan mevkiinde ise suyun hiç kalmadığı görüldü.

Çaygören Barajı alarm veriyor! Su seviyesi yüzde 22'ye indi - Sayfa 3

Pürsünler, Çaltılı kıyıları, Çaygören mevkiinin karşı kıyılarından Hisaralan bölgesine kadar olan alan tarlaya döndü. Kuraklıktan dolayı bazı bölgelerde vatandaşların ekin ekmesine müsaade edildi.
Su çekilince çöpler ortaya çıktı.

Çaygören Barajı alarm veriyor! Su seviyesi yüzde 22'ye indi - Sayfa 4

Baraja sürekli balık tutmaya gelen ve gördüğü manzara karşısında şaşıran Mustafa Çelik, “27 yaşındayım. Yaklaşık 10 yıldan beri baraja balık tutmaya geliyoruz. Bugüne kadar hiç bu kadar kurak görmedim. Önceden buralara arabayla giremezdik. Aynı zamanda barajın içinde görmüş olduğumuz gibi pet şişeler, çöpler dolmuş. Piknik yapmaya geldiğimizde lütfen çöplerimizi burada bırakmayalım. Lütfen buradan çöplerimizi götürelim. Şu an ki durum gerçekten çok üzücü” dedi.