Çanakkale’de yeni tedbirler: Açık alanda sadece 2 kişi bir araya gelebilecek

Çanakkale'nin, 10-16 Nisan haftasında 100 bin nüfusta 962,98’e ulaşan corona virüs vaka sayısıyla Türkiye’de birinci sırada yer alması üzerine, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak yeni tedbirler aldı.

Çanakkale’de yeni tedbirler: Açık alanda sadece 2 kişi bir araya gelebilecek - Sayfa 1

Alınan tedbirler kapsamında salı ve cuma günü kurulan pazarlara T.C Kimlik No’sunun son rakam grubuna göre katılım sağlanabilecek ve bir kişi aynı hafta iki pazara gidemeyecek. Ayrıca cenaze töreni ve mezarlık ziyaretinde vatandaşlara HES kodu sorgulaması yapılacak, açık alanda 2 kişiden daha fazla kişi bir araya gelemeyecek.

Çanakkale’de yeni tedbirler: Açık alanda sadece 2 kişi bir araya gelebilecek - Sayfa 2

Corona virüs risk haritasında 'çok yüksek risk' grubu olan 'kırmızı' kategoride yer alan Çanakkale'de, 100 bin kişide görülen vaka sayısı bir haftada 797,34'ten 962,98'e yükseldi.

Çanakkale’de yeni tedbirler: Açık alanda sadece 2 kişi bir araya gelebilecek - Sayfa 3

Koronavirüs risk haritasında 'çok yüksek risk' grubu olan 'kırmızı' kategoride yer alan Çanakkale'de, 100 bin kişide görülen vaka sayısı bir haftada 797,34'ten 962,98'e yükseldi. Çanakkale, bu artış ile 10-16 Nisan haftasındaki vaka sayısında Türkiye'de en riskli il olarak kayıtlara geçti. Çanakkale'de vaka sayıları, 8 Şubat'tan günümüze değin 26 kat artış gösterdi. Bu tablo kentte yaşayanları endişelendirirken, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak ek terbirler aldı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, işyerlerine, verilen hizmet dışında ziyaretleri ve ikramları yasakladı. Yüz yüze eğitim yapmaya devam eden okul öncesi eğitim kurumları ve anasınıflarının uzaktan eğitime devam etmesi kararlaştırıldı.

Çanakkale’de yeni tedbirler: Açık alanda sadece 2 kişi bir araya gelebilecek - Sayfa 4

MEZARLIKTA HES KODU UYGULAMASI
Cenaze törenlerinde, genelge ve kararla belirtilen katılım sayı sınırına uyulması ve mezarlık ziyaretlerinde sosyal mesafenin sağlanması gibi tedbirlere ek olarak, bundan böyle cenaze törenlerinde ve mezarlık ziyaretlerinde vatandaşlara, mezarlık görevlileri tarafından HES kodu sorgulaması yapılacak.