Çanakkale depremi sonrası uzman isim konuştu! 'Artçı sarsıntı olmaması enteresan'

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde dün gece 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul’un da aralarında bulunduğu çevre illerden de hissedildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, Yenice’deki depremin ardından artçı sarsıntı yaşanmamasına dikkat çekti.

Çanakkale depremi sonrası uzman isim konuştu! 'Artçı sarsıntı olmaması enteresan' - Sayfa 1

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde dün gece 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul’un da aralarında bulunduğu çevre illerden de hissedildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, Yenice’deki depremin ardından artçı sarsıntı yaşanmamasına dikkat çekti. Bu durumu “enteresan” diye nitelendiren Özden, “Bunu izlemek gerekiyor.” ifadesini kullandı.

111
Çanakkale depremi sonrası uzman isim konuştu! 'Artçı sarsıntı olmaması enteresan' - Sayfa 2

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde dün 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Bursa’da sarsıntı nedeniyle paniğe kapılıp camdan atlayan bir kişi yaşamını yitirdi.

211
Çanakkale depremi sonrası uzman isim konuştu! 'Artçı sarsıntı olmaması enteresan' - Sayfa 3

Çanakkale ve çevresi yaklaşık 1,5 aydır meydana gelen mikro depremlerle gündemde… Sarsıntının ardından bölgede yeni bir deprem beklentisinin olup olmadığı merak konusu olurken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden’den bölgedeki son duruma ilişkin açıklama geldi.

311
Çanakkale depremi sonrası uzman isim konuştu! 'Artçı sarsıntı olmaması enteresan' - Sayfa 4

"ARTÇI SARSINTI OLMAMASI ENTERESAN"

Yenice-Gönen fayı üzerinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki bu depremin de odak mekanizması çözümünün sağ yanal doğrultu atımlı bir fay olduğunu gördüklerini söyleyen ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, “Yenice-Gönen fayı üzerindeki dün akşamki depremin çok önemli bir noktada meydana geldiğini ifade etmek isterim. Depremden hemen sonra şu ana kadar hiçbir artçı sarsıntının olmaması da enteresan. Dolayısıyla bunu izlemek gerekiyor.” dedi.

411