Çalışanlar dikkat! Kıdem tazminatı değişiyor!

Milyonlarca işçi Temmuz ayını bekliyor. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte maaşlara gelecek enflasyon zammı sonrası kıdem tazminatında değişiklik olacak. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranlarıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı araştırılıyor. İşte kıdem tazminatı hesaplama ve son durum...

Çalışanlar dikkat! Kıdem tazminatı değişiyor! - Sayfa 1

Milyonlarca memur ve emekli için de Temmuz ayında maaşlara yapılacak zam oranını bekliyor. Özellikle emeklilerin ve memurların alacakları zam oranlarını enflasyon belirliyor. Maşların artmasıyla birlilte milyonlarca işçiyi ilgilendiren kıdem tazminatında değişiklik olacak. TÜİK tarafından açıklanacak Haziran ayı enflasyonuyla kıdem tazminatı da değişecek.

113
Çalışanlar dikkat! Kıdem tazminatı değişiyor! - Sayfa 2
213
Çalışanlar dikkat! Kıdem tazminatı değişiyor! - Sayfa 3

Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre, temmuz zammı ile çalışanların işten ayrıldıklarında aldığı kıdem tazminatı tavanı da yükselecek.

313
Çalışanlar dikkat! Kıdem tazminatı değişiyor! - Sayfa 4

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE KADAR OLACAK?
Kıdem tazminatı tavanı her 6 ayda bir memurlara yapılan zam oranı kadar yükseliyor. Ocak ayında memur ve memur emeklilerinin yüzde 5 oranındaki toplu sözleşme artışı yüzde 7.5 olurken enflasyon farkıyla birlikte kümülatif artış yüzde 30.95'e ulaşmış oldu.

413