Bunu yapmayan EYT'lilerin emeklilik hakkı yanacak; EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir?

EYT çıkacak mı, şartları nelerdir? gibi sorular yavaş yavaş çözülmeye başlıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar gelişmeleri yakından takip ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den son dakika EYT açıklaması geldi. Öte yandan Star Gazetesi Yazarı Kurt da "görünmeyen prim günleri" için vatandaşı uyardı. Peki aralık ayında Meclis'e gelmesi planlanan EYT Yasası nedir, kimleri kapsıyor? EYT'de hangi formül uygulanacak? İşte detaylar ve emeklilik hakkınızın yanmaması için yapmanız gerekenler...

Bunu yapmayan EYT'lilerin emeklilik hakkı yanacak; EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir? - Sayfa 1

Emekli olmak isteyen vatandaşlar EYT'nin Meclise gelmesi için gün sayıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in geçtiğimiz günlerde  Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yaptığı açıklama özellikle prim gününe takılanları heyecanlandırdı. Son olarak Resul Kurt'un prim günlerine ilişkin yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. EYT son dakika gelişmesinin detayları...

126
Bunu yapmayan EYT'lilerin emeklilik hakkı yanacak; EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir? - Sayfa 2

EYT'de çözüm trafiği hızlanırken Star Gazetesi Yazarı Resul Kurt, SGK sisteminde görülmeyen prim günlerinin olduğunu açıkladı. Bu konuda vatandaşa uyarılarda bulunan Kurt'un söylediklerine göre EYT Yasası çıktığı takdirde bu detaya dikkat edilmezse emekli olamayacak olanlar da var.

226
Bunu yapmayan EYT'lilerin emeklilik hakkı yanacak; EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir? - Sayfa 3

BAKAN BİLGİN'DEN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI
 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz gün milyonlarca EYT’liyi heyecanlandıran bir açıklamada bulundu.

326
Bunu yapmayan EYT'lilerin emeklilik hakkı yanacak; EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir? - Sayfa 4

"PİRİM GÜN SAYISINDAKİ FARKLILIĞI EŞİTLEYECEĞİZ"

Prim gün sayısı konusunda bir düzenleme yapılacağını bildiren Bakan Bilgin, “Çözülebilecek sorunları hemen çözmemiz lazım. Prim gün sayısındaki farklılık ciddi bir sorun. Bunu eşitlememiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağımızı size söyleyeyim. Burada emekliliği hak etme şartlarını standardize etmemiz lazım. Bu hem farklı mesleklerde çalışan insanlar arasında adaletsizlik duygusunun oluşmasını ortadan kaldırır hem de devletle toplum arasındaki güven duygusunu güçlendirir. Çalışma Bakanlığı her insanımızın yanındadır” dedi.

426