Bugün hava nasıl olacak? 7 il için sarı kodlu uyarı

Uzun bir süre mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından soğuk ve yağışlı havaya etkili olmaya başladı. Bugün yağışlar daha çok ülkenin doğusunu etkileyecek. Sıcaklıklar Mart ortalamasının altında seyredecek. Bugün 7 il için sarı kodlu kuvvetli yağış ve kar uyarısı yapıldı. Peki bugün İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak? İşte bölge bölge hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak? 7 il için sarı kodlu uyarı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu (Şanlıurfa haric) ile Sakarya çevreleri yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Hatay ve Hakkari çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

115
Bugün hava nasıl olacak? 7 il için sarı kodlu uyarı - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, Marmara'da güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvetteesmesi bekleniyor.

215
Bugün hava nasıl olacak? 7 il için sarı kodlu uyarı - Sayfa 3

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Hatay ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

315
Bugün hava nasıl olacak? 7 il için sarı kodlu uyarı - Sayfa 4

7 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
MGM tarafından Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Sivas, Tunceli ve Batman için sarı kodlu kar ve sağanak uyarısı yapıldı.

415