'Boykot' çağrıları sonrası restoranlardan yeni talep: Fiyat tarifeleri onaylansın

Sosyal medya üzerinden yürütülen 'Boykot' çağrıları sonrası Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, yeme-içme sektöründeki fiyat tarifelerinin illere ve işletme sınıfına göre federasyon tarafından onaylanması talebinde bulundu.

'Boykot' çağrıları sonrası restoranlardan yeni talep: Fiyat tarifeleri onaylansın - Sayfa 1

Lokanta ve kafelerdeki fiyat artışını protesto etmek isteyen bazı vatandaşlar, sosyal medya hesapları üzerinden 'boykot' çağrısı yaptı. 

'Boykot' çağrıları sonrası restoranlardan yeni talep: Fiyat tarifeleri onaylansın - Sayfa 2

LOKANTACILAR 'BOYKOT' ÇAĞRISI SONRASI HAREKETE GEÇTİ

'Boykot' çağrıları sonrası restoranlardan yeni talep: Fiyat tarifeleri onaylansın - Sayfa 3

Vatandaşların gelen zamların ardından yaptığı 'boykot' çağrılarının ardından Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Sayit Karabağlı, sosyal medyadan yeme-içme sektörü için yapılan protestoyu değerlendirdiği yazılı açıklamasında, federasyon olarak şikayetleri hususunda irtibat kuran vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturduklarını bildirdi.

'Boykot' çağrıları sonrası restoranlardan yeni talep: Fiyat tarifeleri onaylansın - Sayfa 4

Yeme-içme sektöründe fiyat artışını tetikleyen girdi maliyetleri, komisyonlar ve vergi gibi sorunlara işaret eden Karabağlı, sektörün, tedarik edeceği ürünlere daha kolay ve ucuz fiyatla ulaşabilmesini sağlamak için odaların ve federasyonların tanzim ve tedarik kooperatifleri kurmasının desteklenmesi önerisinde bulundu.