Manşet enflasyonda önemli bir düşüşün eşiğindeyiz

TCMB Başkanı Fatih Karahan, "İç talep ilk çeyrekte güçlüydü, ancak ılımlı bir seyir bekleniyor. Enflasyonun yılın ikinci yarısında düşeceği yönünde artan bir görüş birliği var. Manşet enflasyonda önemli bir düşüşün eşiğindeyiz" ifadelerini kullandı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Manşet enflasyonda önemli bir düşüşün eşiğindeyiz

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen toplantıda  "Türkiye'de Para Politikası ve Enflasyon Görünümü" başlıklı bir sunum yaptı.

Karahan, İngilizce olarakk yaptığı sunumda, para politikasını, finansal şartları ve dezenflasyon patikasını değerlendirdi.

Karahan, "İç talep ilk çeyrekte güçlüydü, ancak ılımlı bir seyir bekleniyor. Enflasyonun yılın ikinci yarısında düşeceği yönünde artan bir görüş birliği var. Manşet enflasyonda önemli bir düşüşün eşiğindeyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Foreks

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER