Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

CIMSA: Çimsa, 4Ç23 finansal sonuçlarını 282 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %70, yıllık bazda %74 daraldı. FAVÖK yaratımı beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, net kar ise esas faaliyet dışı kalemlerden dolayı beklentilerin altında gerçekleşti.

CRFSA: CarrefourSA, 4Ç23 finansal sonuçlarını 1,52 milyar TL net kar ile açıkladı. Net kar üzerinde enflasyon düzeltmesi kaynaklı finansal gelirlerin 4,95 milyar TL düzeyinde katkısı olurken, 4. çeyrekte negatif FAVÖK yaratımı gözlemlendi. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %3484 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %13 arttı.

GOODY: Goodyear, 4Ç23 finansal sonuçlarını 834 milyon TL net zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 206 milyon TL net kar açıklarken, şirket bir önceki yılın aynı döneminde ise 1,16 milyar TL net zarar ile açıkladı.

RALYH: Ral Yatırım Holding’in %51 oranında bağlı ortaklığı, katılmış olduğu ihalenin ikinci oturumunda, 3,8 milyar TL ile en düşük 3. teklifi verdi. Teklif değerlendirme aşamasında. Tutar, 12 aylık gelirlerinin %169’una tekabül ediyor.
GIPTA: Gıpta Ofis, 345 milyon TL tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 12 aylık gelirlerinin %32’sine tekabül etmektedir.

ASELS: Aselsan, 35 milyon USD tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 12 aylık USD bazlı gelirlerinin %1’ine tekabül ediyor.

ESEN: Esenboğa Elektrik, 4Ç23 finansal sonuçlarını 23 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %26 artarken, enflasyon muhasebesine tabi tutulmuş bir önceki yılın aynı dönemine göre %83 daraldı.

DZGYO: Deniz GYO, 4Ç23 finansal sonuçlarını 310 milyon TL net zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 87 milyon TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 27 milyon TL net kar ile açıklamıştı.

PRKME: Park Elektrik, 4Ç23 finansal sonuçlarını 25 Nisan tarihinde açıklayacağını duyurdu.

TRCAS: Turcas Petrol, %30 oranında iştiraki Shell & Turcas Petrol A.Ş.’nin kar dağıtımı kararı neticesinde 60 milyon TL ödeme alacağını açıkladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER