CCOLA detaylı analiz ve hisse yorumu

Teb Yatırım, Coca-Cola İçecek (CCOLA) hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını yatırımcılarla paylaştı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
CCOLA detaylı analiz ve hisse yorumu

Teb Yatırım, Coca-Cola İçecek (CCOLA) hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını yatırımcılarla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

Enflasyon muhasebesi finansalları olumlu etkiliyor

Coca-Cola Icecek 2023 yılında reel bazda %48 artışla enflasyona göre düzeltilmiş TRY20,6 milyar net kar açıkladı. 4Ç23’teki zayıf performansa rağmen, yurt içi satışlar reel bazda %26 oranında artarken, Pakistan’daki düşüş ve enflasyona göre düzeltilmiş TL’nin diğer ülkelerdeki para birimlerine göre daha iyi performans göstermesi sebebiyle yurt dışı satışlar %3 oranında geriledi. FAVÖK reel olarak %12 oranında artarken, şirket TRY15,7 milyar parasal kazanç elde etti.

1Ç24: Türkiye’de artan performans ve zayıf Pakistan

Türkiye'nin 1Ç24'te daha iyi bir performans sergilemesini bekliyoruz; 4Ç23'teki yıllık %22 daralmanın ardından yıllık %3 hacim büyümesi ve enflasyonun üzerinde fiyat artışı ile birlikte Türkiye gelirleri reel olarak büyüme göstermeye devam edebilir. Bu arada Pakistan'daki zayıflık devam ediyor, bu sebeple yurt dışı hacmi üst üste dördüncü çeyrekte daralabilir. Makroekonomik politika değişiklikleriyle Pakistan büyümesinin 2Y24'te uluslararası operasyonlara katkıda bulunabileceğine inanıyoruz.

Sonuçta, 2024 yılının ilk çeyreğinde enflasyona göre düzeltilmiş gelirin TRY27,6 milyar olmasını bekliyoruz, düzeltilmemiş gelir tahminimiz ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %75 büyüme göstererek TRY27,2 milyar seviyesinde bulunuyor. FAVÖK tahminimiz 4,3 milyar TL seviyesinde bulunuyor ve bu da enflasyona göre düzeltilmiş %16 FAVÖK marjına işaret ediyor; bu, düzeltilmemiş tahminimizin 250 baz puan daha altında. 1Ç24 net kar tahminimiz TRY2,5 milyar.

Tahminlerimizi enflasyona göre güncelliyoruz

2023 mali tablolarından sonra önceki tahminlerimizde ince ayarlar yapıyoruz. Güncellenen makroekonomik tahminlerimiz doğrultusunda, 2024 yılı için enflasyona göre düzeltilmiş gelir tahminimizi bir miktar yükselterek TRY152 milyara yükseltiyoruz. Bu da 2024 %7 reel büyüme anlamına geliyor. Enflasyon muhasebeli FAVÖK tahminimizi TRY27,5 milyar olurken (önceki tahmin: TRY29,1 milyar), artan parasal kazançlar nedeniyle net gelir tahminimizi (önceki tahmin: TRY17,3 milyar) TRY19,5 milyara yükselttik.

Hedef fiyatımızı TRY939,4’e yükseltip AL görüşümüzü koruyoruz

CCOLA için AL tavsiyemizi korurken hedef fiyatımızı TRY939,4’e yükseltiyoruz. HF'mizi elde etmek için INA (%85) ve benzer karşılaştırması analizinin (%15) bir karışımını kullanıyoruz. Şirketin enflasyon muhasebesinden yararlanmaya devam edeceğine ve Pakistan'daki toparlanmayla birlikte büyümenin hızlanacağına inanıyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER