Borsa İstanbul'dan bir hisseye tedbir

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında Akdeniz Yatırım Holding A.Ş. (AKYHO.E) payında 1 ay süreyle 'Emir paketi tedbiri' uygulanmasına karar verildi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Borsa İstanbul'dan bir hisseye tedbir

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında bir hisseye 1 ay süreyle 'Emir paketi tedbiri' uygulanmasına karar verildi.

Konuyla ilgili KAP açıklaması şöyle:

Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Akdeniz Yatırım Holding A.Ş. (AKYHO.E) payında 18/04/2024 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Emir Paketi" tedbiri uygulanacaktır. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER