BİST'ten beş hissede bir yatırımcı hakkında tedbir

Borsa İstanbul; VAKBN, AKBNK, AEFES, PGSUS, TTKOM pay işlemleriyle ilgili Can ÜZÜM hakkında internetten emir iletilmesinin kısıtlanması, açığa satış ve kredili işlem yasağı ve brüt takas önleyici tedbirler uygulayacak.

BORSAMATİK BORSAMATİK
BİST'ten beş hissede bir yatırımcı hakkında tedbir

Konuyla ilgili KAP açıklamaları şöyle:

"Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. maddesi çerçevesinde, Borsamız Pay Piyasasında ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında, Yönerge'nin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle aşağıda adı belirtilen yatırımcının emir ve işlemlerine yönelik olarak 09/05/2024 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirleri uygulanacaktır. "BİST'ten beş hissede bir yatırımcı hakkında tedbir - Resim : 1

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER