Bir hisse, bir analiz: 'AL' tavsiyesi verdi

Yapı Kredi Yatırım, Vakıfbank hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını yatırımcılarla paylaştı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Bir hisse, bir analiz: 'AL' tavsiyesi verdi

Yapı Kredi Yatırım, Vakıfbank hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını yatırımcılarla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

Vakıfbank için 12 aylık hedef fiyatımızı 25TL olarak yukarı yönlü revize ediyoruz ve tavsiyemizi AL olarak güncelliyoruz (önceki hedef fiyat 18.5TL, önceki tavsiye: TUT). 12 aylık hedef fiyatımız %48 getiri potansiyeline işaret etmektedir. Vakıfbank güncel 2024/25 tahminlerimize göre 0.8x/0.6x PD/DD ve 3.4x/2.2x F/K çarpanları ile işlem görmektedir. 2024/25 net kar tahminlerimizi yaklaşık %60 yukarı yönlü revize ettik. Bu revizyonda marjlar ve komisyon gelirleri ana etkenler. Banka son 1 yılda XU100’a göre %12 geride kalırken (XBANK +%44), sene başından bugüne XU100’a paralel gelişti (XBANK +%12). Hâlihazırdaki geride performans, güçlü karlılık gelişimi beklentimiz ve makro-ekonomik normalleşmenin devam etmesi sayesinde banka için görüşümüz artık olumlu.

MARJLARDA TOPARLANMA HIZLANACAK

Geçtiğimiz yıllarda bankanın TL kredi-mevduat makası özel bankaların gerisinde kalmıştı. Özellikle 2023’ün ikinci yarısından sonra kamu bankaları kredi büyümesinde sermaye ve karlılık optimizasyonu nedenleriyle daha ihtiyatlı. Vakıfbank’ın TL kredi portföyünün %74’ü değişken faizli kredilerden oluşmaktadır ve bu sayede Merkez Bankası’nın faiz artırım sürecinde kredi faizleri yukarı yönlü hızlı fiyatlanmaktadır. Özellikle yılın ikinci yarısında marjlarda toparlanmanın ivmelenmesini öngörüyoruz.

İHTİYATLI KARŞILIK AYRILMASI SAYESİNDE GÜÇLÜ REZERVLER

Banka 2023’te takipteki krediler toplam karşılık oranını %265 seviyesine yükseltti. Ayrıca toplam serbest karşılık stoğu 11 milyar’a ulaştı (özkaynaklarının %6’sı).

ANA SERMAYEYE ÇEVRİLEBİLİR TAHVİL İHRACI & İYİLEŞEN KARLILIK SAYESİNDE GÜÇLENEN SERMAYE ORANLARI

Vakıfbank 550 milyon USD ilave ana sermayeye dâhil edilebilir (AT1) tahvil ihracı gerçekleştirdi. Tahvil ihracının bankanın BDDK esneklikleri hariç solo sermaye yeterlilik ve ana sermaye oranlarına (2023 sonu itibarı ile sırasıyla %13.1 ve %11.7) yaklaşık 100 baz puan olumlu etkisi olmasını bekliyoruz. Serbest karşılıklar hariç sermaye oranları ise 75 baz puan artmaktadır.

Çarpanlar yukarı potansiyel barındırmaktadır

Vakıfbank güncel 2024/25 tahminlerimize göre 0.8x/0.6x PD/DD ve 3.4x/2.2x F/K çarpanları ile işlem görmektedir. Özkaynak karlılığının aynı dönemde %25/%30 olmasını tahmin ediyoruz (2023: %18). Bankanın 1Ç24 net karını (9 Mayıs’ta açıklanacak) 11.7 milyar TL seviyesinde tahmin ediyoruz (çeyreklik %17 artış, yıllık %160 artış) ve güçlü beklentinin hisse için katalist olabileceğini düşünüyoruz.

Riskler: i) Ekonomik büyümede beklenenden fazla yavaşlama, ii) karlılıkları olumsuz etkileyebilecek düzenlemeler, iii) enflasyon beklentilerinde kötüleşme

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER