Bakan Fidan "İki devletli çözüm olmalı"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de yaşanan savaşa ilişkin "Her türlü tartışma iki devletli çözüm etrafında olmalıdır. Bu problem Filistinliler ve İsraillilerden büyüktür, tüm bölgeyle alakalıdır. Garantörlük önerimiz iki devletli çözüm bağlamındadır, her türlü katkıya hazırız" açıklamasını yaptı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Bakan Fidan "İki devletli çözüm olmalı"

ABD’de bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy’un sorularını yanıtladı. Yunus Paksoy, Bakan Fidan’ın açıklamalarını şöyle aktardı:

Toplantının yapıldığı otelin dışındayız. 6 ülkenin Dışişleri Bakanları Gazze’deki savaşa yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Hakan Fidan’a ‘Türkiye garantörlük sistemi ortaya attı, ABD güvenlik mekanizması olması gerektiğini söyledi. Siz bugün Blinken ile görüşeceksiniz mesajınız ne olacak’ diye sordum.

Bakan Fidan, ‘İki devletli çözüm Türkiye’nin kırmızı çizgisi. Bu sorunu bölge ülkeleri sahiplenmeli ve buna uygun davranmalıdır. Her türlü tartışma iki devletli çözüm etrafında olmalıdır. Bu problem Filistinliler ve İsraillilerden büyüktür, tüm bölgeyle alakalıdır. Garantörlük önerimiz iki devletli çözüm bağlamındadır, her türlü katkıya hazırız’ dedi.

Kaynak: Hürriyet

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER