Almanya’da sanayi üretimin geriledi

Almanya'da sanayi üretimi, art arda iki aylık artışın ardından Mart’ta yüzde 0,4 düştü.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Almanya’da sanayi üretimin geriledi

Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) verilere göre, Almanya’da sanayi üretimi Mart ayında gerileme gösterdi.

Buna göre sanayi üretimi inşaat sektörünün etkisiyle yüzde 0,4 geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistler Nisan ayında yüzde 0,7 gerileme yaşanmasını tahmin etmişti.

Sanayi üretimi Şubat ayında aylık yüzde 1,7 artış göstermişti. Söz konusu veri yüzde 2,1'e revize edildi.

Capital Economics'in Kıdemli Avrupa Ekonomisti Franziska Palmas, "İki aylık genişlemenin ardından Mart ayında sanayi üretimindeki yeniden daralmanın, Alman ekonomisinin hala mücadele halinde olduğunu gösterdiğini söyledi. Palmas, sanayi üretiminin yıl boyunca biraz daha artmasını ancak geçmiş standartlara göre zayıf kalmasını bekliyor.

Ifo Enstitüsü'nün çarşamba günü yaptığı başka bir ankete göre, imalat şirketlerinin yüzde 39,5'i Ocak ayındaki yüzde 36,9'a göre Nisan ayında sipariş eksikliği bildirdi. Ifo anket başkanı Klaus Wohlrabe, "Sipariş eksikliği Almanya'daki ekonomik kalkınmayı engelliyor" dedi.

Commerzbank'ın Kıdemli Ekonomisti Ralph Solveen, siparişlerdeki zayıflığı dikkate alarak önümüzdeki aylarda üretimde düşüş bekliyor. Solveen, yine de yılın ikinci yarısında bir toparlanmanın beklendiğini söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER