Alarko Holding ALARK hisse yorumu ve hedef fiyatı

Yapı Kredi Yatırım, ALARK-Alarko Holding için hedef fiyatını 140 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Alarko Holding ALARK hisse yorumu ve hedef fiyatı

Yapı Kredi Yatırım'ın raporunda yer alan tespitler şu şekilde:

"Şirket, son finansal sonuçlarında zorlu bir yıl geçirdiğini açıkladı. 2023 yılında, şirketin konsolide net kârı önceki yıla kıyasla önemli bir düşüşle 6.6 milyar TL olarak gerçekleşti. Özellikle, 2022'deki 16.7 milyar TL'lik konsolide net kâra karşılık bu düşüş dikkat çekici. Bununla birlikte, net kârdaki düşüş, 2023'teki 3.1 milyar TL'lik TMS29 dahil VAFÖK ile kıyaslandığında, 2022'deki 2.4 milyar TL'lik VAFÖK ile büyük ölçüde karşılaştırılabilir.

Net kârdaki bu daralmanın temel nedeni, enerji işkolundaki zayıf performans ve özellikle de elektrik üretiminde yaşanan kuraklık ve düşük elektrik fiyatları oldu. Bunun sonucunda, şirket net parasal pozisyon nedeniyle net parasal kayıp açıkladı.

Öte yandan, şirketin tarım işkolündeki yatırımları büyümeye devam ediyor. Türkiye'de 2023 yılı sonunda ulaşılan 500 dönümlük sera büyüklüğü, 2024 yılı sonunda 2,000 dönüme ulaşması öngörülüyor. Ayrıca, Kazakistan'da da benzer bir büyüme hedefleniyor.

Hisse senedi piyasasındaki fiyatlamada, şirketin zorlu finansal sonuçlarına rağmen orta/uzun vadeli potansiyel göz önüne alındığında pozitif bir değerleme öngörülüyor. Model varsayımları yeniden gözden geçirilirken, hisse başı 12-aylık hedef fiyatı 140.00 TL olarak belirlendi ve 'Al' önerisi korundu.

Şirket, enerji depolama alanında Çinli bir batarya üreticisiyle yapılan anlaşma sürecinde son aşamaya geldiğini ve Avrupa pazarında önemli bir potansiyel gördüğünü açıkladı. Bu anlaşma, Türkiye'deki montaj hattı ile başlangıçta 1GWs kapasiteyle başlayacak ve artan talebe bağlı olarak 5GWs'e kadar genişleyebilecek.

Son olarak, yönetim 2024 yılı TMS29 hariç net kâr beklentisini 2,224 milyar TL olarak paylaştı. Ancak, finansal sonuçlar sonrası piyasanın verdiği olumsuz tepki göz önüne alındığında, yurtiçi enerji fiyatlarında beklenen yukarı yönlü fiyat revizyonunun olumlu etki yapması bekleniyor."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER