Binlerce araç çürümeye terk edildi

Antalya'da icra ya da eksik evrak nedeniyle trafikten men edilen binlerce araç ve otomobil, yediemin otoparkında çürümeye terk edildi.

Binlerce araç çürümeye terk edildi - Sayfa 1

Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı Mustafa Hakan Topçu, 16 yıldır eksik evrak ya da hacizli araçlara yönelik 4 yediemin otoparkının işletmesini sürdürüyor.

Binlerce araç çürümeye terk edildi - Sayfa 2

10 YILDIR BEKLEYEN VAR

Bazı araçların 10 yıla yakın süredir park halinde olduğunu söyleyen Topçu, haciz koyduran kişinin işlemleri başlatmaması nedeniyle binlerce aracın çürümeye terk edildiğine dikkat çekiyor.

Binlerce araç çürümeye terk edildi - Sayfa 3

"DEĞERLİ PARÇALARI SÖKÜYORLAR"

Araçlarının icra nedeniyle yakalama hacizli olduğunu bilen kişilerin araçların motor ve iç konsol gibi değerli parçalarını söktürdüklerini kaydeden Topçu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Binlerce araç çürümeye terk edildi - Sayfa 4

"SANAYİDE BU İŞİ YAPANLAR VAR"

"Sanayilerde bu işleri yapan insanlar var. Kimileri araçlarının hacizlik olduğunu öğrenince kendileri motorunu, konsolonu, lastik ve jantlarının yanı sıra koltuklarına kadar söküyor. Bunları bir depoda muhafaza ediyorlar. Aracın kasasını da bir araziye bırakıp 155'i arayarak ihbar ediyorlar. Polis aracı şase numarasından kontrol ettiğinde yakalamalı hacizli olduğunu tespit edip otoparka çektiriyor. Aracını bu şekilde parçalayan kişi, kasasını ilerde açılan ihalede tekrar ucuza alarak söktüğü parçaları yerine takıyor. Buna genellikle lüks segment araçlarda daha çok rastlanıyor" ifadesini kullandı."